' Autoritatea Naţională pentru Turism se va desfiinţa şi se va înfiinţa Ministerul Turismului. Vor intra în Ministerul Turismului, vor fi preluaţi….În momentul în care se va lua fiinţă Ministerul Turismului, atunci doamna Anca Nedea nu va mai fi secretar de stat, pentru că dânsa e preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism', a spus Dobre.

El a afirmat, totodată, că în al doilea trimestru din 2017 va fi rezolvată şi problema Legii turismului.

'În al doilea trimestru din anul 2017 eu zic că rezolvăm problema Legii turismului. În a doua jumătate a anului…În al doilea trimestru să o închidem, inclusiv să între în vigoare', a spus Dobre despre unul dintre cele mai aşteptate şi dezbătute acte normative cerute de întreaga industrie de profil.

Acesta a remarcat că turismul ecumenic trebuie valorificat mai mult, ţinând cont de potenţialul existent.

'Cred că tot ce avem în zona mănăstirilor şi bisericilor, în special dacă ne gândim la Moldova şi la Bucovina, nu a fost pus în valoare de nimeni. Există, se poate face un proiect, foarte important şi foarte interesant, pentru a promova în exterior toată această activitate a turismului ecumenic', a spus Mircea Titus Dobre.

El a precizat că, în ce priveşte voucherele de vacanţă pentru bugetari, acestea vor putea deveni viabile din acest an, 'pentru că dorim să facem această măsură, să o luăm în prima jumătate a anului 2017'.

În ceea ce priveşte parteneriatul public-privat, Dobre a menţionat că se referă strict la activitatea de târguri.

'Putem să discutam despre un parteneriat public privat, dar aici mă gândesc strict la activitatea de târguri, deci nu mă refer în general, mă refer strict la partea de târguri, la rezolvarea acelor standuri, care ştiţi că întotdeauna au provocat diferite probleme de finanţare, de organizare şi eu cred că trebuie să discutăm despre acest parteneriat, este cel mai corect', a precizat Titus Dobre.

În ceea ce priveşte bugetul alocat nou-înfiinţatului minister, Dobre a precizat că îşi doreşte un buget cât mai mare, dar încă nu poate discuta acest aspect.

'Nu discutam momentan despre buget, bugetul o să îl discutam la momentul potrivit. Orice ministru doreşte să aibă cât mai mulţi bani la buget, dar v-am spus că despre buget discutam la momentul oportun, când o să am discuţia cu colegii din Guvern şi în special cu ministrul Finanţelor', a precizat Dobre.

Mircea Titus Dobre, propus pentru funcţia de ministru al Turismului, a primit, miercuri dimineaţa, aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Membrii celor două comisii au admis propunerea cu 38 de voturi pentru, 8 voturi împotrivă şi o abţinere. AGERPRES