Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a declarat marţi că are un sentiment de mare tristeţe şi a susţinut că decizia privind excluderea sa din partid a fost una anunţată.

El a susţinut totodată că PSD se îndreaptă pe un drum greşit, în timp ce preşedintele PSD ‘este o marionetă a domnului Iliescu şi Năstase care are, la o vârstă fragedă, apucături tiranice’.

Geoană mai spune că tendinţele ne-europene şi nedemocratice se întâmplă într-un partid din România.

"Am un sentiment de tristeţe şi, în acelaşi timp, de eliberare. Această execuţie planificată, această formă de-a dreptul stalinistă de a elimina din partid un fost preşedinte pentru un motiv nici astăzi cunoscut mă îndurerează, pentru că timp de cinci ani de zile am condus acest partid alături de foarte mulţi oameni faţă de care am sentimente de preţuire", a spus Geoană.

El a calificat această decizie ca fiind profund nedreaptă. "Am primit, la ora 18.03, pentru prima oară, aşa zisele acuze care mi-au fost aduse", a spus Geoană, care a denunţat "mascarada de la Comisia de Integritate".

Fostul lider al PSD a avut şi un mesaj pentru membrii partidului, votanţi, simpatizanţi: "Le spun că, din păcate, acest partid, atâta vreme cât este condus din umbră de domnii Iliescu şi Năstase, nu are o şansă de reformare. Au pus în fruntea partidului o marionetă care, la o vârstă atât de fragedă, are apucături tiranice şi o lipsă cumplită de caracter", a mai spus Mircea Geoană.