Pe 13 septembrie, Mircea Badea a împlinit 17 ani de când prezintă emisiunea sa de la Antena 3.

„Mama mi-a dat mesaj și mi-a amintit un lucru. Doar mama mi-a dat sms și mi-a spus că acum 17 ani, pe 13 septembrie, începea emisiunea la măsuța aceasta. Așadar vă dau o știre că emisiunea a făcut 17 ani. Vă dați seama că nu contează pentru nimeni și nici pentru noi din moment ce habar nu aveam. În mod normal, în altă lume, asta ar fi un fel de eveniment. Dar nici măcar noi nu ne-am amintit. Mie mi-a spus mama alaltăieri și eu mi-am amintit să vă spun acum”, a zis Mircea Badea marți seară la emisiunea În gura presei.

În 1994, Mircea Badea a prezentat, alături de Teo Trandafir, emisiunea „Bună dimineața, România!” (1995-1997). Între 1998 și 2000, cei doi au continuat să îi facă pe români să zâmbească la matinalul Antenei 1.

Unde s-a lansat Mircea Badea?

Mircea Badea a jucat de asemenea ca actor în câteva filme și a avut o activitate publicistică la Jurnalul Național. Este un critic constant al puterii politice din România.

După ce a absolvit Liceul de Informatică și Facultatea de Cibernetică din București, Mircea Badea a debutat la Radio Total în 1993.  Și-a început cariera în televiziune prezentând emisiuni la diferite posturi românești: Tele 7 abc (unde a debutat, descoperit de Mihai Tatulici și Jeana Gheorghiu), Antena 1, Realitatea TV, Pro TV, Prima TV, alături de Teo Trandafir. Cei doi formau un cuplu în emisiuni de divertisment precum „Bună dimineața, România” la Tele 7 abc din 1994 și apoi „Dimineața devreme” și „Teo și Mircea Șou” la Antena 1, între 1997 și 2000.

În 2000, Teo Trandafir a revenit în trustul Media Pro, cu o serie de emisiuni la Pro TV, timp în care Mircea apărea la postul concurent Antena 1, cu „Noaptea Târziu”, un format de emisiune nocturn, alături de Oreste Scarlat Teodorescu.

Mircea Badea realizează pe postul Antena 3 o emisiune de 50 de minute, În gura presei, unde comentează evenimentele din presa cotidiană și știri despre politicieni, oameni de afaceri, artiști, sportivi, jurnaliști.  Stilul său a fost apreciat ca vulgar și agresiv de către membrii CNA care l-au sancționat în mai multe rânduri.