Printr-un comunicat de presă, Primăria Focşani transmite că îi solicită public lui Ion Ştefan, deputat PNL de Vrancea şi ministru propus pentru portofoliul Dezvoltării, să-şi achite datoriile pentru casa pe care o deţine, în regim de urgenţă. Primăria condusă de Cristi Misăilă (PSD) susţine că, prin neplata impozitului datorat pentru casa de 910 mp, Ion Ştefan a păgubit bugetul local cu o sumă uriaşă, scrie news.ro.

”Pus în faţa evidenţelor, «deputatul Grindă» a recunoscut cu jumătate de gură că a încălcat legea aproape 20 ani şi a păgubit bugetul local al Municipiului Focşani cu peste jumătate de miliard de lei vechi. (…) În aceste condiţii, solicităm în mod public domnului «deputat Grindă» să intre în legalitate şi să îşi achite în regim de urgenţă datoriile, aşa cum fac zeci de mii de focşăneni”, se arată în comunicatul municipalităţii.

Deputatul Ion Ştefan a primit miercuri aviz negativ în comisiile parlamentare reunite, însă premierul desemnat Ludovic Orban spune că nu va retrage propunerea făcută pentru Ministerul Dezvoltării.

În acelaşi comunicat, Primăria Focşani afirmă că Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, precum şi mama acestuia, nu figurează cu datorii la bugetul local.

”Cel ce a primit aviz negativ ca ministru propus al Dezvoltării se poartă pe principiul «hoţul strigă hoţii», acuzând Primăria Municipiului Focşani că nu procedează la fel şi în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea şi a mamei acestuia. În urma verificărilor efectuate la Serviciul Taxe şi Impozite, aducem la cunoştinţa opiniei publice faptul că nici domnul preşedinte Marian Oprişan şi nici mama sa nu figurează în evidenţele noastre fiscale cu datorii, având toate taxele plătite la zi”, precizează Primăria Focşani.