"Avem în momentul de faţă o procedură pentru confiscarea produsului unei infracţiuni. Nu ştiu dacă premierul a avut în vedere acest concept mai larg de confiscare a produsului unei infracţiuni. (…) Vedem accidente, de cele mai multe ori săvârşite din culpă. Este o discuţie care se poate face, dacă această procedură de confiscare a produsului infracţiunii se poate aplica şi în acest caz", a declarat Cazanciuc, într-o emisiune difuzată duminică de Pro Tv, întrebat dacă ideea, despre care vorbea şi premierul Victor Ponta, privind confiscarea autoturismelor celor care încalcă legislaţia rutieră, i se pare una fezabilă.

Potrivit ministrului Justiţiei, o astfel de măsură trebuie judecată foarte atent pentru că infracţiunile rutiere, de cele mai multe ori sunt din culpă, iar şoferii sunt puşi în situaţia de a lua o decizie în "fracţiuni de secundă".

Întrebat care este părerea sa personală cu privire la ideea confiscării maşinii conducătorilor auto care produc accidente Robert Cazanciuc a afirmat: "Cu siguranţă merită o discuţie şi cu siguranţă cei care se urcă băuţi la volan, deci acceptă că pot greşi, merită şi o asemenea sancţiune".
Sursa: Agerpres