Ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare, consideră că Finanțele Publice (ANAF) trebuie să-și ceară scuze pentru că a pus oamenii pe drumuri și au fost nevoiți să stea la cozi deși și-au plătit la timp toate taxele. Acesta punctează că este intolerabil modul în care conducerea ANAF Sector 6 a tratat situația.

„Înainte de toate, ANAF e datoare să le ceară scuze oamenilor care, deşi şi-au plătit taxele la timp, au fost puşi pe drumuri şi nevoiţi să stea la cozi. Acestor contribuabili trebuie să le mulţumim pentru faptul că îşi plătesc la timp taxele, că îşi respectă obligaţiile faţă de stat şi să-i tratăm cu respect, fără să le facem viaţa mai complicată decât este deja. În şedinta de lucru de astăzi, de la sediul ANAF Sector 6, am transmis conducerii că mi se pare intolerabil modul în care a tratat situaţia. Pot să înţeleg că sunt deficienţe care trenează de multă vreme şi că nu pot fi remediate peste noapte, mai ales în privinţa digitalizării. Dar, distantarea fizică trebuia să fie asigurată. Situaţia creată putea fi evitată”, scrie ministrul, pe Facebook.

Alexandru Nazare: Aştept rezultatele controlului intern demarat la ANAF

Ministrul Finanțelor a mai declarat că așteaptă rezultatele controlului demarat și măsuri clare în privința remedierii deficiențelor pentru administrațiile fiscale din Capitală.

„Dacă aveau nevoie de sprijin suplimentar era suficient să ceară şi găseam soluţii. Mă aştept de la toate administraţiile fiscale să comunice eficient atât intern, cât şi extern şi să trateze cu respect contribuabilii. Nu este suficient ca serviciile pentru aceştia să existe doar pe hârtie, ele trebuie să şi funcţioneze. Aştept rezultatele controlului intern demarat ieri, măsuri clare şi termene de remediere a deficienţelor pentru toate administraţiile fiscale din Bucureşti”, s scris Alexandru Nazare.

Amintim că ministrul Finanțelor Publice a anunțat miercuri că a dispus deja controale în urma sesizărilor primite.

„Ca urmare a semnalelor pe care le-am primit cu privire la comunicarea unui număr mare de somații către contribuabili pentru debite deja achitate, precum și la nerespectarea regulilor de distanțare fizică la unele sedii ale Administrațiilor Finanțelor Publice din București, am dispus efectuarea unui control intern pentru verificarea imediată a aspectelor sesizate și luarea măsurilor care se impun”, a declarat miercuri ministrul Finanțelor Publice.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin