Unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri, supranumit regele imobiliarelor, este Ioannis Papalekas, 42 ani. Acesta a reuşit să convingă zeci de investitori să meargă pe mâna sa şi să parieze pe imobiliarele din România sute de milioane de euro. Papalkas este cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din nordul Bucureştiului. Aproape 65% din portofoliu, cu o suprafaţă închiriabilă de aproape 300.000 de mp, sunt clădiri de birouri situate în nordul Capitalei. 

Probabil doar o mică parte din cei care citesc aceste rânduri nu au intrat măcar o dată în viaţă într-un restaurant KFC sau Pizza Hut. Sau nu au vizitat cu cel puţin o ocazie mallul Băneasa Shopping City din nordul Capitalei. Cu toate acestea, puţini ştiu că res¬pectivele afaceri (plus multe altele, ca hotelurile Howard Johnson ori Ramada Parc din Bucureşti sau patiseriile Paul şi Cinnabon) sunt controlate, de obicei prin intermediul unor firme offshore, de Radu Dimofte şi Gabriel Popoviciu. Dacă cel de-al doilea nume a fost silit să apară în lumina reflectoarelor din cauza unor anchete penale începute împotriva sa în 2009, Radu Dimofte a reuşit până în prezent să se ţină departe de ochii publicului. La fel ca în cazul lui Zoltan Teszari, de-a lungul timpului au fost făcute publice doar câteva fotografii ale acestui misterios milionar, a cărui avere a fost estimată la circa 200 de milioane de euro. Despre Radu Dimofte se mai spune că îşi petrece timpul mai mult în Monaco, dar şi că atunci când vine în România nu ia parte decât la evenimente private.

Mult mai puţin cunoscut decât Radu Dimofte, dar aparent parte a aceluiaşi anturaj, este un extrem de discret investitor imobiliar numit Dan Petrescu. A nu se confunda cu fostul fotbalist, cu fostul dizindent anticomunist sau cu patronul companiei de transport Dacos, care poartă cu toţii acelaşi nume. Dan Petrescu despre care vorbim acum ar fi părăsit România în timpul regimului comunist şi s-ar fi întors în ţară din Germania (al cărei cetăţean şi este) imediat după 1989, când ar fi început un parteneriat cu Ion Ţiriac. Potrivit informaţiilor care circulă în mediul de afaceri, el ar fi fost implicat atât în sectorul auto (din care s-ar fi retras între timp), cât şi în cel imobiliar. Aparent, acesta deţine circa 15-20 de parcuri comerciale închiriate către Metro, Praktiker sau Auchan. În plus, la fel ca Popoviciu, Dimofte şi alţi multi-milionari români, Dan Petrescu locuieşte, se pare, în Monaco.