În principiu, Mihai Gâdea a vorbit despre evenimentul în care a fost implicată Violeta Alexandru, ministrul muncii.

Este vorba despre reformele pe care aceasta vrea să le facă, începând cu „concedierea unei liftiere văduve”.

„Orice guvern cred că trebuie să aibă o perioadă pentru a se așeza, pentru a arăta obiectivele, pentru a începe să lucreze. Ei bine, cred că în momentul de față toată lumea înțelege că ceea ce se întâmplă în Guvernul Orban cu cel puțin aceste două scandaluri sunt lucruri grave și de aici încolo cred că presa trebuie să treacă dincolo de luna de miere.

Doamna ministru al muncii, un minister foarte important, un minister care se ocupă de milioane și milioane de pensionari, un minister care se ocupă de asemenea de persoane cu handicap, unul dintre cele mai grele ministere dintr-o țară așa cum este România, cu multe inechități de-a lungul timpului, cu întrebări majore din partea a milioane de oameni.

Doamna Alexandru, de când este ministru, nu prea s-a remarcat cu ceva notabil. Nu poate anunța că se măresc pensiile, din motive pe care încă nu le știm, nu prea poate anunța nimic, pentru că ceea ce spune astăzi, de multe ori este infirmat de ceea ce spiune mâine, se lansează în tot felul de afirmații care nu au niciun sens, cu pensionare la 70 de ani, o serie întreagă de controverse care nu au cum să aducă vreun beneficiul guvernului.

Dar, doamna ministru simte nevoa să-și facă un pic de imagine, populism pentru proști spunând: ‘am dat afară liftiera‘. Reforma ministrului muncii care se ocupă de milioane de oameni, modul în care încearcă să repună lucrurile într-o scară corectă, este faptul că dă afară o liftieră”, a declarat Mihai Gâdea la Antena3.

„Simte nevoia să spună ‘pot eu singură să apăs pe butonul de la lift”

Mihai Gâdea nu s-a oprit aici și a vorbit și despre postările de pe facebook și aparițiile televizate ale ministrului muncii.

 

„Scrie pe Facebook, intră la posturi de televiziune, vorbește despre asta, simte nevoia să spună ‘pot eu singură să apăs pe butonul de la lift’. Poate sunt unii care achesează la acest gen de retorică, la acest gen de prosteală.

Dacă vrei să faci o reformă cu liftierele dă-le afară pe toate. Dar, povestea cu liftiera e mult mai gravă decât pare. Când începi un război cu o liftieră, tu ca ministru al Muncii ai întrebat-o cine e, ai întrebat-o cu ce probleme se confruntă, pentru că pe acel minister scrie Ministerul muncii și PROTECȚIEI Sociale.

Pentru că dacă doamna ministru ar fi întrebat-o cine e, care e viața domniei sale, ar fi aflat că este o văduvă în pragul pensiei, care îngrijește trei copii”, a adăugat Mihai Gâdea.