Microsoft a precizat, într-o postare pe blogul de securitate al companiei, că datele clienţilor săi nu au fost afectate sau accesate. O parte dintre tehnicile utilizate în atac sunt similare cu cele prezentate de alte companii, iar investigaţia este în derulare, a menţionat producătorul Windows.

Incidentul face parte dintr-o serie de atacuri informatice care au afectat recent peste 40 de companii, inclusiv Twitter, şi sunt legate potrivit unor surse citate de Bloomberg de o grupare de hackeri din Europa de Est care încearcă să sustragă secrete industriale.

În cazul Apple, o parte dintre computerele Mac folosite de angajaţii companiei au fost infectate cu un malware răspândit cu ajutorul unui site destinat dezvoltatorilor de aplicaţii pentru iPhone. Apple a precizat că nu are dovezi care să indice că ar fi fost sustrase informaţii din reţeaua companiei.

Facebook a anunţat pe 16 februarie că laptopurile mai multor angajaţi au fost infectate după ce au accesat site-ul unul dezvoltator de aplicaţii pentru dispozitive mobile. Pe 2 februarie, Twitter a dezvăluit că a fost victima unui atac în urma căruia hackerii ar fi accesat datele a 250.000 de utilizatori.

Sursa: mediafax.ro