Peste 12 persoane au supravegheat întreaga operațiune, iar polițiștii au ținut curioșii la distanță.

Philippe Menasché, medicul personal al lui Michael Schumacher a organizat întreaga operațiune, și l-a internat pe faimosul campion la secţia de chirurgie cardiovasculară.

Michael Schumacher are parte de un tratament strict secret.

În urma unui accident grav de schi pe 29 decembrie 2013, starea de sănătate a lui Michael Schumacher este necunoscută. Cu 91 de Grand Prix-uri în palmares, Michael Schumacher a fost tratat de profesorul Philippe Menasché, un eminent chirurg cardiolog în vârstă de 69 de ani, ce a pus bazele unei terapii revoluţionare pentru cei care suferă de insuficienţă cardiacă, ajutat de profesorul Gerard Saillant, autorul unui nou tip de intervenţie chirurgicală, cea constând în grefa de celule embrionare cardiace. Amândoi sunt membri ai Institutului pentru cercetarea creierului şi a măduvei spinării.

Starea de sănătate a lui Michael Schumacher este ținută strict secret, și nici ce tratament va urma nu se știe. Însă sursele spun că ar fi vorba de o terapie cu celule stem care sunt injectate pentru a evita inflamarea organelor interne, și că acesta se află deja la a treia vizită la spitalul Georges Pompidou. Michael Schumacher, în vârstă de 50 de ani, trebuia sa primească cel de-al treilea tratament în iulie, după alte două tratamente primite în primăvară, însă o problemă de sănătate a provocat amânarea tratamentului.

Starea de sănătate a lui Michael Schumacher este ținută strict secret

După accidentul produs în decembrie 2013 la schi, marele campion a primit diagnosticul de traumatism cranian sever, cu hemoragie cerebrală, și a necesitat două operații ce au fost realizate la spitalul din Grenoble. Acesta a fost transferat ulterior, pe 16 iunie 2014, la un spital din Lausanne, iar pe 9 septembrie 2014 a fost externat și a fost tratat în propria locuință din Gland, Elveția.

Michael Schumacher s-a născut pe data de 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen. El a debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat pe circuitul Spa-Francorchamps şi a obţinut prima victorie un an mai târziu, pe acelaşi circuit. Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari), performanţă neegalată până acum, potrivit  digisport.