Nivelul mediu al randamentului la care a fost adjudecată emisiunea este de 4,63%. Nivelul mediu ponderat al ratei discontului a fost de 4,75%.

Valoarea totală a emisiunii a fost de 1 miliard de lei, iar cererea totală din partea celor 11 bănci care au participat la licitaţie a fost de peste 1,153 miliarde lei.

MFP a programat în luna septembrie împrumuturi de 3,87 miliarde lei de la băncile comerciale, din care 3,7 miliarde lei prin cinci licitaţii de titluri de stat şi 170 milioane lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, potrivit prospectelor de emisiune publicate în Monitorul Oficial.

Au fost programate patru licitaţii de obligaţiuni, cu scadenţe de trei, cinci, şapte şi 10 ani, şi o emisiune de certificate de trezorerie cu scadenţa la un an.

Două emisiuni de obligaţiuni au fost prevăzute şi cu sesiuni suplimentare de oferte necompetitive.

Ultima licitaţie din această lună este pe 26 septembrie, pentru o emisiune de obligaţiuni pe 10 ani, în valoare de 500 milioane lei.

În august, programul de împrumuturi al Trezoreriei a fost de 1,98 miliarde lei, iar de la începutul anului MFP a împrumutat de la băncile locale peste 31,5 miliarde lei.
Sursa: Agerpres