Sklavenitis este unul dintre cei mai mari retaileri eleni, cu aproximativ 110 magazine şi o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de euro în 2013.

Tranzacţia va ajuta compania germană să-şi majoreze investiţiile pe pieţele sale de bază şi să-şi întărească bilanţul. Vânzarea implică nouă magazine Cash & Carry şi proprietăţi imobiliare, iar tranzacţia nu va afecta rezultatele financiare în anul financiar 2014/2015.

Anul trecut, Metro a anunţat că va ieşi de pe piaţa din Grecia prin vânzarea reţelei MAKRO Cash & Carry ca parte a planului de a se concentra pe pieţele de bază.

Metro a intrat pe piaţa din Grecia în 1992 şi a înregistrat aici vânzări de 301 milioane de euro în anul financiar 2012/2013.

Compania germană, care are 2.200 de magazine în 30 de ţări, îşi reduce portofoliul şi costurile şi se concentrează pe vânzările en-gros şi pe divizia de produse electronice, Media-Saturn, care a raportat o creştere a vânzărilor de 3,8% în magazinele deschise de cel puţin un an, în timp ce vânzările online au urcat cu peste 25%.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

AGERPRES