Un preot român se implică în conflictul la scenă deschisă dintre cei care susţin vaccinarea anti-COVID şi cei care o contestă!

„Vaccinul este o șansă. Orice formă de descurajare este un păcat”

Preotul Patriciu Vlaicu, parohul comunității „Sfântul Nicolae” din Bruxelles, îi critică pe preoţii care afirmă cu certitudine anumite lucruri negative despre vaccin, sfătuindu-i să fie mai reţinuţi.

„S-a înlocuit frica de boală cu frica de vaccin”, afirmă acesta în mesajul postat pe YouTube, adăugând că singurii care ar trebui să fie ascultaţi, în aceste zile, sunt medicii.

În plus, preotul Patriciu Vlaicu face o analogie foarte interesantă între vaccinul anti-COVID şi o vestă antiglonţ pe care o poartă soldaţii pe front. El reaminteşte şi faptul că trupul nostru şi anticorpii care lucrează în el sunt daruri lăsate de la Dumnezeu şi, la fel, Dumnezeu a îngăduit ca medicii să poată descoperi un vaccin pentru acest teribil virus.

Iată mesajul integral al preotului român

„S-a înlocuit frica de boală, frica de virus, cu frica de vaccin. Noi, preoții, ar trebui să înțelegem care ne este locul, ce știm și lucrurile în care ar trebui să fim mai reținuți. Când noi preoţii avem certitudini în domenii care nu sunt de competenţa noastră, se vădeşte o slăbiciune în ceea ce priveşte seriozitatea.

Oricine ar sfătui astăzi, în mijlocul pandemiei, să fie neglijat, ocolit sau evitat, dincolo de sfătuirea medicului, vaccinul, să ştiţi că greşeşte. Medicii sunt cei care ar trebui să se ocupe de această problemă şi pe ei ar trebui să-i ascultăm.

După luni de zile de preocupări, de căutări care încununează vieţi întregi dedicate cercetării, au ajuns să construiască un scut. Un scut care nu este 100% eficient, dar este un scut.

Eu aș asemăna acest vaccin cu o vestă antiglonț pe care o poartă cineva care este expus. Dacă e un glonț normal, acea vestă te protejează 100%. Dacă e un glonţ de calibru mai mare, îţi poate rupe coastele, îţi poate provoca infirmităţi. Dacă este de calibru foarte foarte mare, cu toate că ai această vestă, te poate ucide.

Să îndemni oamenii să nu se vaccineze în zilele noastre este cum ai îndemna oamenii care sunt expuşi gloanțelor să nu poarte vestă antiglonț, pentru că am auzit noi că se și moare cu vestă sau uneori pot să fie răni greu de suportat.

Analogia este forţată, dar noi nu ne putem permite să folosim acest scut, pe care Dumnezeu a îngăduit ca medicii să-l descopere!

Vaccinul este o șansă și orice formă de descurajare a celor ce au dorința de a se vaccina este păcat, este ca și cum descurajezi oamenii de pe front să lupte. Să nu uităm că sistemul imunitar nu este inventat de către medici, sistemul imunitar este lăsat de Dumnezeu.

Dumnezeu ne-a dat armă împotriva virusului, anticorpii care sunt în trupul nostru, făcut de Dumnezeu. Ce face vaccinul nu este decât să dea organismului nostru nişte mijloace prin care să poată să identifice mai uşor acest virus, aşa cum, pe câmpul de luptă, ar primi luptătorii cu care să vadă noaptea.”