Anunțul a fost făcut de președintele Donald Trump, care susține că SUA nu vor suporta plata pentru securitatea prințului Harry și a lui Meghan.

Liderul SUA a atras atenția că deși este „un mare prieten și admirator al reginei și al Regatului Unit”, atât Meghan cât și Harry „trebuie să plătească!”.

Pe de altă parte, cuplul a susținut că nu au de gând să ceară securitate finanțată public în SUA.

Într-o declarație difuzată duminică, purtătorul de cuvânt al ducilor de Sussex a atras atenția că cei doi îșii vor plăti singuri taxele.

„Ducele și ducesa nu au în plan să ceară guvernului american resurse pentru securitate. Au fost luate acorduri de securitate finanțate în mod privat”, a declarat purtătorul de cuvânt.

De ce au plecat din Canada?

Până în prezent nu este cunoscut motivul concret pentru care cei doi au decis să facă o astfel de mutare, însă se presupune ideea că s-au mutat în orașul natal al lui Meghan din California, pe fondul epidemiei de coronavirus care se intensifică.

Vestea despre mutarea cuplului în California a venit la doar câteva ore după ce grupul Disney a anunţat că Meghan şi-a împrumutat vocea într-un film documentar produs de Disneynature, ce prezintă viaţa unei familii de elefanţi din Africa.

În ceea ce privește funcțiile de seniori regali, pe 31 martie cei doi vor renunța la aceste titluri și nu vor mai îndeplini sarcini în numele Reginei.