Cei doi s-au mutat în statul american California, a raportat vineri tabloidul britanic The Sun, citat de AFP.

Cuplul a călătorit spre Los Angeles la bordul unui avion privat săptămâna trecută ,chiar în perioada în care Canada şi Statele Unite se pregăteau să închidă frontiera lor comună pentru a combate astfel răspândirea pandemiei de coronavirus.

Harry şi Meghan au părăsit definitiv Canada”, a declarat o sursă citată de tabloidul The Sun.

Potrivit aceleiați surse, cei doi au fost motivați să grăbească această mutare deoarece granițele urmau să fie închise.

„Graniţele urmau să se închidă, iar avioanele să fie blocate la sol, aşa că au trebuit să plece”, a adăugat aceeaşi sursă.

Plecarea era planificată

Totodată, se pare că mutarea ducilor de Sussex din Canada în SUA era deja planificată de ceva vreme.

„Plecarea lor era prevăzută deja de ceva vreme. Au înţeles că rezidenţa în Canada nu era convenabilă din mai multe motive şi voiau să se mute în regiunea Los Angeles”, a mai precizat sursa.

Această mutare este una benefică pentru Meghan Markle, deoarece fostă actriţă americană, are mulţi prieteni în California și acolo locuiește și mama sa, Doria.

Vestea despre mutarea cuplului în California a venit la câteva ore după ce grupul Disney a anunţat că Meghan şi-a împrumutat vocea într-un film documentar produs de Disneynature, ce prezintă viaţa unei familii de elefanţi din Africa.

Până în prezent, biroul de presă de la Palatul Buckingham nu a făcut nicio declarațiile despre informaţiile publicate de tabloidul The Sun.