SAMA are în componență două clinici multidisiciplinare incluzând o unitate medicală cu spitalizare de zi, un centru de kinetoterapie, două centre de medicina muncii, 6 laboratoare și mai multe puncte de recoltare. Operațiunile SAMA sunt repartizate în orașele Craiova, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Bălcești și Calafat. Potrivit reprezentanților MedLife, Grupul SAMA este lider al serviciilor medicale de laborator din Oltenia și unul dintre cei mai importanți operatori în zona serviciilor de ambulatoriu din regiune și a înregistrat în anul 2014 o cifră de afaceri de peste 800.000 de euro.

„2015 este un an important în dezvoltarea MedLife, în decursul căruia estimăm investiții de peste 10 milioane de euro, prin deschideri de unități noi și/sau prin achiziții la nivel regional. Oltenia reprezintă o piață nouă pentru MedLife, iar derularea unor operațiuni în această regiune, prin dezvoltare sau achiziție, reprezintă încă un pas pentru finalizarea obiectivului nostru de business de a fi prezenți în toate regiunile istorice”, a declarat Mihai Marcu, Președinte al Consiliului de Administrație MedLife.

MedLife a efectuat prima tranzacție a unui operator local în 2010, când a cumpărat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Brașov. Achiziția a depășit valoarea de 3 milioane de euro. Această tranzacție a fost urmată de altele două, pentru Diagnosys Arad și Maternitatea Eva din Brașov.

Pentru anul 2015, compania țintește o cifră de afaceri de 100 de milioane euro și anunță că până la finalul anului va derula mai multe achiziții la nivel regional, cu intenția declarată ca cel mai mare operator de servicii medicale din România să rămână o companie cu capital majoritar românesc.

Te-ar putea interesa și: