CMR atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă corpul medical într-o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta, pe care îl invită la Adunarea Generală a CMR din martie pentru a explica de ce doleanţele medicilor nu pot fi rezolvate.
"Cum, până în prezent, nu se mai discută nimic despre o nouă lege, iar lucrurile s-au degradat extrem de mult, vă întrebăm, domnule prim-ministru, când, cum, unde vor fi rezolvate problemele corpului medical?", întreabă CMR.

CMR îşi exprimă bucuria şi îl felicită pe premierul Ponta că a găsit la bugetul Sănătăţii un miliard de euro pentru a plăti arieratele către firmele de medicamente, însă arată că înţelege de ce nu pot fi găsite 40 milioane de euro pentru a fi crescute veniturile rezidenţilor.

"Am solicitat prin Rezoluţia Adunării Generale a Colegiului Medicilor din România creşterea în cursul acestui an a salariilor rezidenţilor, care, efectiv, nu pot supravieţui dintr-un salariu de mai puţin de 200 de euro. Ne-aţi şi ni s-a răspuns că nu se poate acum. Totuşi, am descoperit cu uimire că la alte categorii pot creşte veniturile. Înţelegem îngrijorarea dvs. că demisia a şase persoane dintr-o instituţie, pe care în ultimul timp vedem ca nu doar o respectaţi, dar o şi iubiţi, constituie un fenomen foarte grav. Atât de grav încât aţi propus ca un debutant din acea instituţie să fie remunerat mai mult decât un medic primar chirurg, doctor în ştiinţe medicale cu 40 de ani vechime, care a salvat probabil mii de vieţi, consumându-şi viaţa proprie", completează Colegiul Medicilor.