“Țelul nostru este să aducem metodele și standardele educaționale ale Școlilor de estetică americane în sălile de clasă din România și să stimulăm interesul față de știința și arta estetică. Ma simt onorată sa mă aflu aici, la București, pentru a prelua misiunea și aspirațiile mamei mele și îmi doresc să fiu implicată în continuare în procesul educațional din România", a declarat Marina Valmy.

Masterandă în chimie si expertă în dezvoltarea formulelor avansate dermato-cosmetice, Marina Valmy a fost implicată în dezvoltarea internațională a companiei, inaugurând încă din 1973 un laborator propriu pentru cercetări în domeniul cosmetic,  centru devenit între timp un prestigios producător pentru mai multe linii de produse de îngrijire. Marina Valmy a fost implicată în dezvoltarea internațională a companiei Christine Valmy Inc., în Statele Unite, în Asia, în România, Malayesia sau India, cu centre deschise în Beijing, Singapore, Hong Kong sau Tokyo. Compania are două componente principale: o rețea de Școli de Estetică și programe educative pe teme legate de estetică, precum și o rețea de laboratoare pentru fabricarea de produse cosmetice disponibile în saloanele profesioniste din întreaga lume, sub marca proprie precum și în sistem “private label”.

Școala de Cosmetică de la București a fost înființată în 1991, 22.000 de elevi fiind educați aici. “Christine Valmy, mama mea, m-a învățat trei lucruri foarte importante. În primul rând mi-a transmis puțină umanitate, pentru că era un om extrem de bun, care și-a petrecut viața ajutându-i pe alții, fie în acțiuni caritabile, fie prin demersuri discrete, individuale. În plus, m-a învățat să gândesc la nivel mare și să păstrez în minte, permanent, tabloul întreg al unei situații. Nu în ultimul rând, pentru ea a fost întotdeauna importantă România și așa se face că, deși am părăsit țara la o vârstă foarte fragedă, vorbesc și acum limba română”, a declarat Marian Valmy.

Povestea acestei companii începe, am putea spune asta, cu un eșec. ”Mama a urmat cursurile Facultății de Drept din București, însă, din pricina criteriilor discriminatorii de atunci, nu a fost lăsată să-și ia licența. A urmat o perioadă de depresie, care s-a finalizat în momentul în care un medic din București i-a recomandat cursurile școlii de cosmetică. Pe vremea aceea, însă, cosmeticienele își preparau singure cremele, iar ea a făcut o adevărată pasiune pentru asta. Cam asta ar fi, de altfel, povestea copilăriei mele. În timp ce alți copii veneau acasă și găseau bucătăria mirosind îmbietor a mirodenii, eu o găseam pe mama preparând diverse extracte din plante și testând diverse formule cosmetice”, povestește Marina Valmy.

Născută în anul 1926, la București, Christine Valmy, absolventă a Facultății de Drept, dar specializată în dermatologie și cosmetică, a inaugurat, în 1948, primul său salon de cosmetică în România, un centru care s-a impus printr-o metodă revoluționară de tratament, care îmbina știința cu metode naturiste și tradiționale de tratament. Sub presiunea schimbărilor venite o dată cu instaurarea regimului comunist, familia a emigrat în Grecia, în 1959, pentru a se stabili, în 1960, în New York, Statele Unite, unde a inaugurat în 1966, la New York, prima școală de cosmetică de pe teritoriul Statelor Unite. La acea vreme industria cosmetică era atât de concentrată asupra domeniului de coafură, încât îngrijirea pielii nu era predată în școlile de cosmetic, si doar o simplă licență de coafură era necesară în mod legal pentru tratarea pielii. La sfârșitul anilor 1970, Christine Valmy a făcut lobby cu succes pentru autorizarea esteticii ca o profesie distinctă.