Doliu în lumea actoriei

Shelley Smith, supermodelul anilor ’70 care a devenit mai apoi cunoscută pentru rolurile din filme ca „The Associates” și „For Love and Honor”, ​​a murit, zilele trecute, în urma unui stop cardiac.

Shelley, în vârstă de 70 de ani, a murit la Hollywood Presbyterian Hospital, a anunțat soțul ei, actorul Michael Maguire, într-un videoclip postat miercuri pe Facebook, informează Variety.

A stat în comă trei zile, după un stop cardiac

Shelley a stat în comă timp de trei zile, după ce a suferit un stop cardiac, iar sănătatea ei se deteriorase în ultimul an, a spus el.

„Îi plăcea să ajute oamenii. A fost omul care m-a ajutat cel mai mult. M-a făcut o persoană mult mai bună. Am avut o căsnicie minunată”, spune Maguire în videoclip. „Nu știu cum am să pot să merg mai departe fără ea. Dar știu că am avut o relație incredibilă și a fost cel mai frumos lucru din viața mea”, a continuat soțul lui Shelley.

A ajuns pe coperta unor reviste celebre ca ”Harper’s Bazaar”, „Vogue”, ”Mademoiselle”

Smith și-a început cariera de model la începutul anilor 70, ajungând pe coperta unor reviste celebre precum ”Harper’s Bazaar”, „Vogue”, ”Mademoiselle” și ”Glamour”. În 1979, ea a pășit în lumea televiziunii, unde și-a făcut debutul ca actriță în „The Associates”, alături de Martin Short, Wilfrid Hyde-White și Alley Mills. Smith a interpretat rolul lui Sarah James în toate cele 13 episoade ale dramei TV, care s-a încheiat în 1980.

Smith a avut numeroase apariții în seriale cunoscute precum „Fantasy Island”, „Simon & Simon” și „Murder She Wrote”.

Din 1983 până în 1984, Shelley Smith a jucat în rolul căpitanului Carolyn Engel în serialul NBC „For Love and Honor” alături de Cliff Potts, Yaphet Kotto și Gary Grubbs. De-a lungul anilor ’80, Smith a avut numeroase apariții în seriale cunoscute precum „Fantasy Island”, „The Love Boat”, „Diff’rent Strokes”, „Simon & Simon” și „Murder She Wrote”.

A renunțat la actorie și a obținut un master în psihologie

Smith a renunțat la actorie, a obținut un master în psihologie la Universitatea Antioch și a devenit terapeut în căsătorie și familie. Grație succesului din lumea producțiilor de televiziune, Smith a fondat o companie de fertilizare pentru donatorii de ovule, numită Hatch Fertility, pe care a creat-o după ce ea însăși a născut gemeni cu ajutorul fertilizării in vitro.

„Nu voi uita niciodată momentul în care am decis să fac asta, mai ales acum, când mă uit în ochii lor”, a spus Smith vorbind, într-un interviu, despre momentul în care i-a născut pe gemenii Nicholas și Miranda. „Nu se agitau, nici nu plângeau. Au coborât direct din cer și am știut că viața mea va fi totdeauna a lor”, povestea ea.

A ajutat mii de oameni să aibă copii grație clinicii pe care și-a deschis-o

„Când a vrut să facă copii și a văzut că are probleme, a descoperit fertilizarea in vitro și a văzut câte lucuri erau în neregulă cu industria. Așa că și-a deschis propria companie”, a povestit, în alt interviu, soțul său.

„Ea a ajutat mii și mii de oameni să aibă copii. A fost o luptătoare. A reușit să ducă propriile lupte și să-i ajute pe alții să evite astfel de lupte. Era minunat să o privești, să vezi cât suflet punea în tot ce făcea”, a mai declarat Michael Maguire.