Fiul lui LeBron James a făcut stop cardiac

Bronny James, fiul starului NBA LeBron James, a suferit un stop cardiac în timpul unui antrenament de baschet la University of Southern California (USC) și a fost spitalizat luni, potrivit unui comunicat al unui purtător de cuvânt al familiei. Între timp, el a ieșit din unitatea de terapie intensivă și se află într-o stare stabilă.

„Ieri, în timp ce se antrena, Bronny James a suferit un stop cardiac. Personalul medical a reușit să îi acorde primul ajutor lui Bronny și să îl ducă la spital. El este acum în stare stabilă și nu mai este la terapie intensivă”, se arată în comunicat, potrivit CNN.

„Cerem respect și intimitate pentru familia James și vom actualiza presa când vom avea mai multe informații. LeBron și Savannah doresc să transmită în mod public cele mai profunde mulțumiri și aprecieri personalului medical și sportiv de la USC pentru munca lor incredibilă și pentru dedicarea lor pentru siguranța sportivilor lor”, mai arată documentul citat.

Bronny, în vârstă de 18 ani, este boboc în echipa de baschet a USC, după ce a absolvit în această primăvară Liceul Sierra Canyon din Los Angeles. Fundașul de 1,80 m a fost cotat ca fiind un recrut de patru stele și a strălucit în McDonald’s All-American Game din martie, care a reunit unii dintre cei mai buni jucători de baschet de liceu din SUA.

El a avut o medie de 14,1 puncte, 5,6 recuperări, 2,4 pase decisive și 1,7 recuperări în ultimul an de liceu și s-a alăturat unei echipe USC care încearcă să ajungă pentru a patra oară consecutiv la turneul NCAA.

„Sunt al naibii de mândru de tine, puștiule!”, a scris tatăl său pe Instagram după ce Bronny a decis să meargă la USC. „Nu am alte cuvinte în afară de te IUBESC!!!”.

LeBron James vrea să joace alături de fiul său în NBA

LeBron James, în vârstă de 38 de ani, va intra în cel de-al 21-lea sezon în NBA și al șaselea alături de Los Angeles Lakers. De patru ori campion NBA și de patru ori MVP a declarat că unul dintre obiectivele sale finale este să joace în NBA cu fiul său.

„Ultimul meu an va fi împreună cu fiul meu”, a declarat James pentru Athletic în 2022. „Oriunde va fi Bronny, acolo voi fi și eu. Aș face orice pentru a juca cu fiul meu timp de un an. Nu este vorba de bani”.

Personalul medical al USC are o experiență recentă cu astfel de incidente. În iulie anul trecut, proaspătul atacant al USC, Vince Iwuchukwu, a suferit un stop cardiac în timpul unui antrenament. Într-o înregistrare video postată pe Twitter la începutul acestui an, Iwuchukwu a spus că s-a simțit amețit în timpul unei pauze la antrenament și apoi s-a prăbușit.

Antrenorii i-au făcut resuscitare cardio-respiratorie și l-au readus la viață, a precizat USC. Iwuchukwu și-a revenit și, în cele din urmă, și-a făcut debutul în baschet în ianuarie, șase luni mai târziu.