Mare atenție pentru românii care călătoresc în această țară! Poliția de frontieră din Germania a declanșat o serie de controale extinse.

Românii care încalcă legile germane au fost aspru sancționați.

Mare atenție pentru românii care călătoresc în Germania! Pot ajunge la închisoare

Trei români au făcut o „pauză obligatorie” pe A93, lângă Kiefersfelden, în urma controalelor de frontieră efectuate de Poliția Federală din Rosenheim sâmbătă și duminică (17-18 aprilie). Toți erau căutați de justiția germană cu mandate de arestare.

Pentru unul dintre cei trei, călătoria în Germania s-a încheiat la închisoare, așa cum anunță ziarulromanesc.de.

Primul român se afla la volanul unei mașini înmatriculate în România. După cum a constatat poliția federală verificând în baza de date, românul a fost condamnat de instanța districtuală din Bad Oeynhausen (Renania de Nord-Westfalia) la un 1 și 6 luni de închisoare pentru furt comis în 2019.

După ce bărbatul de 44 de ani a ispășit o parte din pedeapsă, a fost trimis în România în 2020. Înainte de a fi deportat a primit interdicție de intrare în Germania până în 2030.

Deoarece a revenit fără drept în această țară, va trebui să ispășească și restul pedepsei de 173 de zile. A fost închis în penitenciarul din Traunstein.

A achitat pe loc sancțiunea

Poliția federală a oprit și ocupantul unei mașini înmatriculate în Elveția. Parchetul din Köln îl căuta pe tânărul de 34 de ani cu mandat de arestare.

Românul fusese amendat în 2019 pentru că a condus fără permis și trebuia să plătească în jur de 1.200 de euro. A reușit să achite pe loc sancțiunea și astfel a scăpat de 30 de zile de închisoare.

Închisoarea a evitat-o și o româncă de 28 de ani. Polițiștii au observat în baza de date că tânăra era căutată autoritățile judiciare din Tübingen trebuind să plătească sancțiuni judiciare de câteva sute de euro în urma unei condamnări pentru furt.

După ce a plătit, româncei i s-a permis să-și continue călătoria, conform unui comunicat al Poliției din Rosenheim.