„Afacerea măștilor, a vizierelor și a combinezoanelor de protecție, anchetată de DNA s-ar putea să producă o remaniere mult mai profundă a guvernului Orban decât lasă zvonurile politice să se înțeleagă. Numele vehiculate, Marcel Vela, Monica Anisie, Ion Ștefan, ar putea fi completate cu încă 1-2 membri ai executivului,” scrie Dan Andronic, pe evz.ro.

Andronic a dat detalii despre motivul pentru care ministrul de Interne va fi înlocuit și care este mutarea pe care o pregătesc cei de la PNL.

„Mișcarea secretă pe care o pregătește PNL este să trimită o garnitură de miniștri spre zonele de administrație locală. Cel mai cunoscut ministru, după Ludovic Orban, este Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne. El se pregătea de candidatura pentru președinția Consiliului Județean Caraș-Severin, după care într-o mutare surpriză, înainte de pandemie, a anunțat că Romeo Dunca va fi candidatul PNL la această poziție.

Însă se pare că în condițiile unei remanieri care să-l cuprindă și pe el, decizia politică va fi întoarsă. Același lucru este valabil și pentru Monica Anisie, ministrul Educației, aleasă președinta PNL Sector 2. Un alt „candidat”, Ion Ștefan, milionarul de la Dezvoltare, a devenit ținta predilectă a liberalilor atunci când vine vorba despre un ministru antipatic.

Un nume interesant, nevehiculat până acum ca fiind pe lista remanierii, dar pe care surse liberale mi l-au indicat, este cel al Violetei Alexandru, ministrul Muncii. Preferată inițial de președintele PNL pentru Primăria Generală, înlocuită cu Nicușor Dan, Violeta Alexandru a fost lovită destul de puternic de scandalul „Sparanghelul”, iar sprijinul politic s-a subțiat,” mai precizează Dan Andronic.