Marcel Ciolacu, despre Nicușor Dan: Are zero fonduri europene. Incapabil să discute cu Guvernul

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a lansat critici la adresa primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, acuzându-l că nu a reușit să atragă „zero fonduri europene”. Ciolacu a subliniat și incapacitatea lui Nicușor Dan de a avea un dialog cu Guvernul României, cu miniștrii și cu ceilalți primari de sector.

”Nimeni nu mai discută de incapacitatea lui Nicuşor de a avea o discuţie cu Guvernul României, cu miniştrii din Guvernul României, cu ceilalţi primari de sector. Conduci Capitala României, eşti primarul însumând toate sectoarele. Nu am văzut o şedinţă în care, indiferent de culoarea politică – fiindcă administraţia nu are culoare politică şi trebuie să recunoaştem acest lucru – să stea toată lumea la masă, cu ministrul Finanţelor, ce trebuie construit, ce trebuie văzut, cu ministrul Fondurilor, zero fonduri europene are Nicuşor. Toate fondurile pe care le-a gestionat sunt miliarde de euro atrase de către Gabriela Firea”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România TV.

Marcel Ciolacu l-a ironizat pe actualul primar general al Capitalei, afirmând că acesta „a ieșit în această precampanie cu două lucruri fantastice: cu 10 locuri de joacă și cu 25 de bărcuțe pe Herăstrău”. Ciolacu consideră că „Bucureștiul are nevoie de un proiect administrativ mai amplu” și a subliniat că gestionarea Capitalei nu poate fi realizată „decât în cadrul unei echipe”.

Este nevoie de o lege specială pentru București

Marcel Ciolacu a afirmat, la lansarea candidaturii lui Daniel Băluţă pentru primăria Sectorului 4, că administraţia nu are culoare politică. Astfel, primarii performanţi sunt cei care fac diferenţa.

El a menţionat că Băluţă, alături de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și Robert Negoiţă, s-au ocupat în primul mandat să stingă incendiile și să înceapă să creeze o echipă performantă, devenind liantul dintre sectoare.

Ciolacu a subliniat că trebuie să mergem înainte și că este necesară o lege specială a Capitalei. El a adăugat că fiecare dintre ei învață din greșelile proprii și că este important să fie niște oameni de bună credință, dornici să construiască. Liderul PSD a detaliat că administraţia nu are culoare politică, de aceea primarii performanţi sunt cei care fac diferenţa.

Șeful Executivului a precizat că formarea alianței electorale PSD-PNL și a coaliției de guvernare nu a fost direcționată împotriva unei persoane sau a vreunui primar.

„Ne-am strâns să încercăm să construim ceva pentru bucureşteni. Ne-am strâns în jurul unui proiect administrativ”, a afirmat Ciolacu.

Premierul a declarat că Daniel Băluţă este considerat cel mai popular primar din România. El a mai spus că este pe drumul cel bun către al treilea mandat.