Manifestanţii au organizat o adunare generală la intersecţia 6th Avenue cu Canal Street, arborând pancarte care denunţau brutalitatea intervenţiei din cursul nopţii a autorităţilor pentru dispersarea protestului din parcul Zuccotti, scrie Agerpres.

"Suntem oripilaţi de ce a făcut municipalitatea, dar nu ne-am descurajat. Astăzi suntem mai puternici decât ieri şi mâine vom fi şi mai puternici" – a subliniat mişcarea într-un comunicat.

Primarul din New York a justificat evacuarea manifestanţilor, la care au luat parte câteva sute de poliţişti, prin faptul că situaţia din parc devenise "intolerabilă". "Din păcate, parcul devenise un loc unde oamenii nu veneau să protesteze, ci să încalce legea" – a spus Michael Bloomberg, care a invocat de asemenea motive de "securitate şi de sănătate".

Primarul a adăugat că manifestanţii se pot întoarce în parc după ce se va face curăţenie, dar va trebui să respecte regulamentele care interzic corturile şi sacii de dormit. Manifestanţii nu au întârziat să conteste în justiţie decizia municipalităţii.

Marţi dimineaţa, un judecător american a îngheţat de altfel temporar ordinul de expulzare a parcului. Judecătoarea Lucy Billing a interzis aplicarea regulamentului privind parcurile private, care interzice corturile şi instalaţiile temporare, dar şi expulzarea manifestanţilor – o decizie pur teoretică însă, parcul fiind eliberat deja de "ocupanţi" în noptea de luni spre marţi.