Conform proiectului, stadionul va avea o suprafaţă de 300.000 mp, 45 metri înălţime, o capacitate de 65.000 de locuri şi va fi deschis în 2015. Cel mai mare stadion din România, National Arena, deschis acum o săptămână, are 55.600 de locuri, în timp ce stadionul din Dusseldorf unde a avut loc ediţia de anul acesta a Eurovision are o capacitate de aproximativ 54.000.

În prezent, cel mai mare stadion din Azerbaijan are o capacitate de 37.000 de locuri.

Proiectul a fost realizat de compania turcească TOCA. Stadionul Olimpic din Azerbaijan, o ţară cu aproximativ 9 milioane de locuitori, va avea în centru un teren de fotbal cu un acoperiş retractabil. De îndată ce va fi finalizat, echipa naţională de fotbal din Azerbaijan se va muta în noua construcţie.

Totodată, aceasta va include şi un complex de înot. Stadionul va găzdui atât meciurile naţionalei de fotbal, cât şi concerte. Proiectul va fi realizat în conformitate cu cele mai înalte standarde şi recomandări tehnice FIFA şi UEFA, astfel încât se va califica automat pentru organizarea meciurilor în cadrul Campionatelor Europene de Fotbal.

Pe lista scurtă pentru găzduirea Jocurilor Olimpice

Piatra de temelie a construcţiei a fost pusă pe 6 iunie 2011, în prezenţa preşedintelui Azerbaijanului, Ilham Aliyev, şi a preşedinţilor FIFA şi UEFA, Sepp Blatter şi, respectiv, Michel Platini.

Azerii s-au ambiţionat să aibă un stadion modern la standarde internaţionale după ce, în 2008, au intrat pe lista scurtă a ţărilor care s-au propus să organizeze Jocurile Olimpice din 2016. Până la urmă, a fost selectat oraşul Rio de Janeiro, Brazilia, iar azerii au început, anul acesta, construcţia stadionului olimpic, pregătindu-se să-şi depună candidatura pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de Vară şi pentru 2020 şi pentru 2024.
Pe lângă Stadionul Olimpic, la Baku vor fi construite hoteluri, magazine, 3.617 locuri de parcare, bazine de înot în suprafaţă de 13.847 mp şi 81.574 mp de spaţiu verde. Întregul complex se va întinde pe o suprafaţă de 32 hectare.
<iframe src="http://www.youtube.com/embed/fv8lRZECbrk" frameborder="0" height="349" width="560"></iframe>