DIn cele 7,5 milioane de locuințe, 16% au probleme serioase cu iluminatul, 32% (2,5 milioane de case) nu au baie în casă, iar 40% din gospodării, respectiv 3milioane de clădiri au nevoie de reparații,dintre care jumătate sunt urgente.

„Numai dacă luăm în calcul o sumă de 5.000 de euro pentru renovarea unui apartamente vechi, am ajunge la un necesar de finanțare de 15 miliarde de euro”, a explicat  Lucian Anghel, președintele BCR BpL în cadrul unei întâlniri cu presa.


Potrivit datelor INS volumul lucrărilor de reparații capitale înlocuințe a scăzut cu 22% în primele patru luni din 2017. Cu toate acestea,sectorul renovărilor rezidențiale va reprezenta, pe termen mediu, o resursă importantă pentru companiile cu activități în sectorul construcțiilor din România.

 „Trebuie să conștientizăm că România are cel mai vechi stoc de locuințe din UE. Există blocuri unde nu s-a efectuat niciun fel de lucrare de reparații în ultimii 20-30 de ani. Majoritatea acestor blocuri are nevoie urgentă de reparații”, a mai arătat Lucian Anghel.