Deputatul PSD Marius Budăi, fost ministru al Muncii, critică Guvernul Cîțu că nu a mărit punctul de pensie la 1.875 lei, potrivit legii: „Consecința este aceea că milioane de părinți și bunici continuă să trăiască la limita sărăciei, în vreme ce prețurile cresc galopant, în special cele la energie”, votată de PSD încă din 2019, atunci când erau la guvernare și aveau majoritate în Parlament.

Anunțul lui Marius Budăi

„Încă o zi neagră pentru pensionari, marca PNL-USR+UDMR. Punctul de pensie ar fi trebuit să crească, de astăzi, la 1.875 de lei, potrivit Legii 127/2019, votate de Parlamentul României! Ca și Guvernul Orban, care a amânat creșterea de anul trecut, Guvernul Cîțu face, acum, la fel! Consecința este aceea că milioane de părinți și bunici continuă să trăiască la limita sărăciei, în vreme ce prețurile cresc galopant, în special cele la energie”, a scris Marius Budăi pe Facebook.

Fostul ministru al Muncii spune că motivul pentru care pensiile nu au crescut este reprezentat de „luptele interne”.

„Nu vă pasă de cetățenii români, domnilor liberali și USR-iști! Vă pasă doar de luptele voastre interne”, mai spune Budăi.

Guvernul a adoptat, în luna februarie, ordonanța de urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, în care este prevăzută și înghețarea pensiilor în 2021 și amânarea majorărilor prevăzute în lege din 2021 până în 2023 și 2024. Măsura a fost luată pe motiv pe pandemie, a transmis premierul Florin Cîțu atunci.

Și personalul din învățământ trebuia să primească măriri de salarii astăzi

După ce a vorbit de pensii, Marius Budai și-a adus aminte că tot astăzi ar fi trebuit să crească și salariile personalului din învățământ, lucru care de asemenea nu s-a întâmplat.

„Și dacă sperați că ziua neagră, marca PNL-USRPLUS-UDMR, s-a încheiat, vă înșelați! Nici salariile cadrelor didactice nu sunt mărite de astăzi, așa cum nu au fost mărite nici anul trecut la 1 septembrie!

De altfel, întreaga Lege a salarizării unitare, 153/2017, a fost suspendată de Coaliția de guvernare PNL-USRPLUS-UDMR! Cresc, în schimb, prețurile, guvernanții fiind ocupați cu luptele interne aferente congreselor pe care le au în această toamnă! Românii trebuie să știe:
NIMIC PENTRU OAMENI, TOTUL PENTRU FUNCȚII!”, a mai scris Marius Budai pe Facebook într-o altă postare.

Sursă foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu