Lovitură totală în seara alegerilor parlamentare. Acum, s-au aflat cifrele de audiență ale celor mai mari televiziuni din România. Dacă prezența la vot a fost una extrem de scăzută, acest lucru nu s-a reliefat și în audiențele principalelor televiziuni.

Lovitură totală în seara alegerilor!

Aici, vorbim despre o lovitură totală dată de către televiziunile de știri celor generaliste. Dacă în general ProTV, Antena 1 și KanalD erau în preferințele telespectatorilor, acum România TV și Antena 3 au dominat topul. Mai exact, Antena 3 a rupt totul în seara alegerilor, de la ora 21 00, când s-au anunțat rezultatele exit-poll-urilor.

Antena 3 a dominat România TV. Doar în intervalul 20.00 – 21.00 RTV a fost peste concurență. Apoi Antena 3, s-a întors spectaculos de la ora 21.00, atunci când au apărut primele rezultate. Antena 3 a fost constant peste România TV. A reușit pe primele două intervale orare să depășească cifra 7 la rating, apoi a scăzut la 6.4, dar a continuat să ia fața concurenței.

6.4 și 7.4 a obținut Antena TV și pe ultimele două intervale ale orei 21.00, conform cifrelor consultate de către capital.ro. România TVa fost aproape, dar nu a mai reușit să depășească deloc Antena 3. Și ora 22.00 a apărținut celor de la Antena 3. 6.5 și 4.5, pe primul interval orar chiar cu 3 puncte de rating peste România TV. Ultimii au reușit să mai echilibreze balanța pe final de oră când au egalat Antena 3.

De la ora 23.00, România TV s-a întors din nou în fața Antenei 3 pentru o jumătate de oră. De la ora 23.30, Antena 3 a preluat din nou conducerea până la miezul nopții.