Voiculescu vine cu vești proaste pentru cei care se vaccinează: Nu se pune problema acordării unor facilităţi

Vlad Voiculescu a precizat că, momentan, nu există facilități pentru cei care se vaccinează. El a mai spus că vaccinarea este voluntară și că cine vrea să se vaccineze, o va face, cine nu vrea, nu se va vaccina.

“Vaccinarea este voluntară. Nu se pune problema acordării unor facilităţi în acest moment. Cine vrea să se vaccineze este binevenit şi sunt vaccinuri şi vor fi în perioada următoare pentru toată lumea. Primim peste 7 milioane de vaccinuri doar în următoarele două luni. (…) O zi liberă ar putea fi mai puţin decât un beneficiu, ar putea să fie o facilitare a vaccinării. Facem lucrurile mai uşoare pentru ca oamenii să se vaccineze. Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează. Cine nu vrea să se vaccineze nu se vaccinează”, a spus Voiculescu, după ce a participat la ceremonia prilejuită de aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea Institutului “Cantacuzino”.

El a mai precizat că nu se pune problema despre modificarea măsurilor de protecție sanitară pentru că suntem într-o situație excepțională. Ministrul Sănătății speră la relaxarea măsurilor până la vară.

Totodată, referitor la persoanele care se vaccinează, el a precizat că există discuții, la nivel internațional, despre anumite beneficii pentru cei care aleg să facă acest pas, dar nu și la nivelul României.

“E o discuţie la nivel internaţional. Cu siguranţă, la un moment dat, ar putea să existe o discuţie despre vaccinare, testare şi alte modalităţi de a participa la anumite activităţi în siguranţă, fie că vorbim despre restaurante, fie că vorbim despre diverse evenimente, dar nu avem în acest moment o discuţie în sensul acesta în România”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Despre protestele din ultimele zile

Ministrul Sănătății a vorbit și despre protestele din ultimele zile, precizând că acestea sunt ”în regulă” dar nu fără purtarea măștii pentru că este pusă în pericol sănătatea altor oameni.

“Secţiile ATI sunt pline. Sunt, de asemenea, oameni care sunt consultaţi în ambulanţă pentru că nu este loc în spital. Situaţia este critică. Protestele sunt în regulă, în principiu, dar nu fără purtarea măştii, nu cu punerea în pericol a altor persoane şi cu toţii suntem de acord cu sloganul “Jos pandemia!”, numai că singura posibilitate de a ajunge acolo, de a da jos pandemia este vaccinarea şi protejarea, protejarea inclusiv a oamenilor care ies la proteste şi a rudelor şi a apropiaţilor lor. Este vorba despre sănătatea fiecăruia dintre ei. (…) Eu nu înţeleg exact ce solicită cei care participă la aceste proteste. Pot înţelege că există o îngrijorare sau o nemulţumire apropo de o măsură sau alta, dar nu există nicio măsură care să fie luată pentru un alt scop, altul decât protejarea populaţiei, protejarea noastră, a tuturor”, a mai spus el

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea