Europarlamentarul PMP Eugen Tomac, fost preşedinte al acestui partid, critică dur autorităţile aflate acum în fruntea ţării, despre care spun că par să fi scăpat situaţia de sub control.

“Mă așteptam ca cel puțin actualul Guvern să fie un pic mai creativ și mai energic”

“Prima problemă este că statul, din nefericire, prin decidenții lui, pare că a scăpat lucrurile de sub control. Când lași spațiul public liber și vin tot felul de personaje, precum cele care se erijează în portavocile nemulțumiților, este evident că ai o problemă uriașă ca societate.

De asta premierul a ieșit abia azi. Eu mă așteptam ca cel puțin actualul Guvern să fie un pic mai creativ și mai energic în a comunica în timp real cu cetățenii acestei țări, care sunt obosiți, dezamăgiți, dezorientați cei mai mulți, pentru că nu avem o perspectivă, că nu știm când vom scăpa”, a declarat, miercuri seara, Eugen Tomac pentru B1TV.

România nu testează suficient

O altă problema uriaşă pe care o are România, comparativ cu alte state, este numărul prea mic de teste efectuate. Persoanele asimptomatice, care au COVID-19 şi nu ştiu asta, răspândesc şi ei foarte uşor boala, iar testarea ne-ar ajuta mult să-i depistăm şi pe aceştia, subliniază Tomac.

“Mai avem o problemă. Uitați-vă, vă dau un exemplu, două țări medii din Uniunea Europeană. Portugalia, care are o populație de 10 milioane de cetățeni, a făcut până în prezent 10 milioane de teste. Cea mai mare problemă a noastră la ora actuală este că nu facem teste suficiente.

Pentru că și oamenii care nu au simptome, dar sunt bolnavi și nu știu, pot proteja și pot opri răspândirea virusului. Austria, o țară cu 9 milioane de cetățeni, a făcut într-un an de zile (…) 23 de milioane de teste”, a mai precizat Eugen Tomac.

Referitor la testare, întrebat dacă problema nu este faptul că mulți oameni s-ar testa acasă și nu raportează rezultatul la DSP, politicianul a replicat: “E o problemă a statului.”

Despre Vlad Voiculescu: De aia și-a dorit să fie ministru al Sănătății, să gestioneze o situație de criză

Eugen Tomac nu l-a uitat nici pe actualul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu: “Este o catastrofă! Nu se poate să rămână sănătatea pe mâinile unui om care nu e capabil s-o gestioneze.”

Europarlamentarul PMP a explicat cum s-ar putea rezolva problema testării în România: “Așa cum au rezolvat-o și cei din alte state. Eu vă spun că mă testez peste hotare în fiecare săptămână. Să nu credeți că mă primesc niște doctori, sunt studenți, sunt oameni care s-au specializat din mers, că e o situație de criză.

Nu poate să îmi iasă Voiculescu, să îmi tot zâmbească, că de aia și-a dorit să fie ministru al Sănătății, să gestioneze o situație de criză. Or, noi găsim vinovați – sigur că populiști, extremiști, dezaxați vor exista întotdeauna și vor încerca să capitalizeze politic, dar într-o situație de criză ai nevoie de bărbați de stat care știu ce au de făcut.

Voiculescu ăsta este o catastrofă! Nu se poate să rămână sănătatea pe mâinile unui om care nu e capabil s-o gestioneze, îmi pare rău!”

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin