Autoritatea naţională pentru reglementare în comunicaţii a publicat rezultatele în ceea ce priveşte internetul mobil oferit de operatori în urma testelor prin platforma proprie Netograf.ro.

Datele măsurate în primul trimestru al acestui an arată că Vodafone oferă cel mai bun internet mobil în exterior 38,31 Mbps, Orange este pe doi cu 29,74 Mbps, în timp ce Telekom nu oferă decât 5,50 Mbps.

Orange are cea mai extinsă reţea 4G, oferind o acoperire de 63,63%, Vodafone este pe doi cu 55%, iar Telekom pe ultimul loc cu 27%.

CITEŞTE ŞI Ce operator oferă cele mai mari viteze la Internet mobil

Oficialii Telekom au anunţat în luna martie a acestui an că în 2015, vor fi investiţi în România peste 160 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii de comunicaţii, pentru a le oferi clienţilor servicii şi produse de calitate şi de încredere, pentru a stimula convergenţa fix-mobil şi a deveni operatorul telecom integrat preferat al românilor.

Netograf este o aplicație online dezvoltată de ANCOM pentru a oferi utilizatorilor  din România un instrument independent, obiectiv și gratuit pentru a verifica și monitoriza permanent calitatea serviciului de internet pe care îl utilizează.