Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, a vrut să le explice oficialilor europeni cum stau lucruri cu Laura Codruța Kovesi. El a trimis o scrisoare liderilor europeni în care le expune acestora problemele pe care le are fosta șefă DNA. Pleșoianu vrea ca și europenii de la Bruxelles să afle de problemele din România ale lui Kovesi, în încercarea de a o împiedica pe aceasta să ajungă procuror-șef al Parchetului European.

”Le-am scris europarlamentarilor despre două aspecte: prezența domniei sale în sufrageria lui Oprea în seara turului II al alegerilor prezidențiale, împreună cu Maior și Coldea șefii SRI, împreună cu alți politicieni aflați în tabăra lui Traian Băsescu. Prezența doamnei Kovesi a devenit de notorietate pentru toată lumea, în urma Comisiei parlamentare de anchetă. Oamenii care trebuie să dea un vot în Parlamentul European trebuie să știe să știe acest lucru, cine e Kovesi, la fel trebuie să știe și ce a făcut cu acele protocoale odioase încheiate cu SRI. Trebuie să fie în cunoștință de cauză când apasă pe acel buton de vot”, a comentat deputatul PSD. Întrebat cât va conta aceste informații pentru cei de la Bruxelles, Pleșoianu a spus: “Cred două lucruri, că trebuie să luptăm pentru adevăr până la capăt și mai cred că sunt acolo suficient de mulți oameni acolo care în momentul în care vor afla acele lucruri cel puțin se vor gândi când apasă acel buton”.

Laura Codruța Kovesi concurează pentru șefia Parchetului European cu alți doi procurori din Germania și Franța. Câștigătorul va fi ales prin codecizia Parlamentului European și COREPER – reuniunea tuturor ambasadorilor statelor UE pe lângă instituțiile europene- instituție a Consiliului UE.