Silvestru Șoșoacă a fost suspendat de Diana Șoșoacă

Silvestru Șoșoacă a fost suspendat din funcțiile de conducere ale partidului SOS România, chiar de către soția sa, senatoarea Diana Șoșoacă.

Aceasta spune că decizia a fost luată pentru a-l proteja pe cel care îi este soț de către influențele serviciilor secrete.

Soțul acesteia spune că nu poate fi suspendat decât de către congresul partidului. Mai mult, acesta a lansat un val de acuzații la adresa senatoarei Diana Șoșoacă.

Acuzațiile acestea au fost din același spectru cu cele pe care le-a primit. Mai precis, el a acuzat-o pe aceasta că ar fi fost acaparată de interese ale serviciilor secrete. Acest lucru s-ar fi întâmplat prin intermediu consilierilor.

„Ca nu ma voi mai ocupa de organizarea partidului. Nu cititi bine. Nu m-a dat afara, mi s-a spus doar sa nu ma mai ocup de organizare, pentru ca avem diferente de opinii, ca in orice partid mare. De exemplu, in calitate de parinte al acestui partid, sunt principalul protector al acestui partid, inclusiv al presedintelui partidului, doamna senator Diana Sosoaca.”, a spus acesta în cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu, Punctul Culminant.

Dumitru Silvestru Diana Șoșoacă
SURSA FOTO: Facebook

SOS trebuie să scape de unii oameni

În cadrul emisiunii, Silvestru Șoșoacă a mai spus că sunt oameni de care SOS România trebuie să scape.

De cealaltă parte, senatoarea este de părere că mai bine îi păstrează în partid pe astfel de oameni pentru a se folosi de ei.

Cu toate acestea, Silvestru Șoșoacă consideră că acest lucru ar fi o pierdere de timp, mai ales că se apropie perioada electorală. Acesta crede că ar trebui ca partidul să se elibereze de acești indivizi cu trecut controversat cât mai rapid posibil.

Soțul Dianei Șoșoacă a evitat să dea nume concrete în acest sens.

De altfel, a mai spus că Iulian Șerban, cel care ocupă funcția de secretar general al SOS România, va fi demis.

„Hai sa va zic despre ce e vorba. Cresterea poartidului e buna, dar eu nu sunt multumit. Sunt unii de care partidul SOS Romania trebuie sa scape cat mai repede. Diana zice sa-i mai tinem, sa ne folosim de ei. Mie mi se pare o pierdere de vreme, ca am intrat in an electoral si ar trebui sa ne descotorosim de acesti securistoizi cat mai repede. Si veti vedea ca pana la urma va fi ca mine, cum a fost mereu, pentru ca eu sunt protectorul acestui partid. Ca daca va spun cine sunt aia, o sa va dati seama ca Diana a avut dreptate cand a zis ca a vrut sa ma protejeze.

Un fost viceprimar al Romaniei, un altul e o vedeta media, cautator de cadavre, un ex consul la Tel Aviv, care tragea de noi in perioada asta sa mergemn la Moscova la nu stiu ce consilii. Cum sa trec eu peste asa ceva? Trebuie sa scapam de acesti oameni cat mai repede. Nu e logic sa existe lupte serioase? Pai in PNL se decapiteaza aia non-stop. Astia de care vorbesc nu sunt in partid, doar unu e, restul nu, dar au influenta asupra mai multor membri. Secretarul general al partidului nu va mai fi in curand (Iulian Serban).”, a spus Silvestru Şoşoacă.

AUR îl așteaptă pe Silvestru Șoșoacă

În acest timp, cei de la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), spun că ușa este deschisă pentru soțul senatoarei.

Deputatul AUR Dan Tănasă a precizat că partidul primește orice cetățean român care dorește să contribui la schimbarea clasei politice.

„Sigur ca da, usile AUR sunt deschise catre orice cetatean care doreste sa contribuie la schimbarea clasei politice”, anunță Dan Tănasă.

Silvestru Șoșoacă își continuă activitatea la SOS România

Anterior, într-un comunicat de presă, soțul senatoarei preciza că a aflat de decizie ei din presă. El spune că decizia este una ilegală și precizează când pot fi sancționați membrii partidului.

„Am aflat despre această Decizie din presă. Decizia este ilegală, membrii partidelor putând fi sancționați numai în condițiile legii partidelor politice, care garantează dreptul la apărare în fața forurilor statutare și în fața instanțelor de judecată. Potrivit art. 16 (1) din Statutul S.O.S. „Suspendarea ori destituirea din funcția de conducere pe care o îndeplinește (un membru) se face de către organul care l-a ales, cu votul majorității simple a acestuia”. Suspendarea mea din funcția de Prim-vicepreședinte al partidului se poate face numai de Congresul partidului. Decizia nu are consecințe juridice, subsemnatul deținând în continuare funcția de Prim-vicepreședinte al partidului”, arată el.

Acesta a mai spus că își ca continua activitatea în cadrul partidului în calitate de prim-vicepreședinte.

„Îmi voi continua activitatea în cadrul partidului în calitatea de Prim-vicepreședinte, Decizia neavând nicio valoare juridică. Sunt convins că partidul nu poate funcționa și cu atât mai mult nu se poate dezvolta în afara cadrului statutar, prin manifestări abuzive și discreționare”, mai spune acesta.