"I-am invitat din nou la dialog, dar cred că nu sunt interesaţi să rezolvăm situaţia, pentru că nu introducerea transportului de noapte este motivul pentru care protestează. Consider că adevăratul motiv este legat de ceea ce le-am reproşat în ultima perioadă, respectiv ineficienţa unor şoferi şi faptul că nu sunt atenţi cu imaginea regiei, în condiţiile în care au loc tot mai multe accidente în care sunt implicaţi şoferii RATB", a declarat Adrian Criţ.

Acesta a precizat că, din informaţiile pe care le deţine, până în acest moment, circulaţia a fost întreruptă în Bucureşti, din cauza unor şoferi care s-au retras de pe trasee, pe două linii de tramvaie, respectiv pe linia 41 – considerată strategică de conducerea regiei- , şi pe linia 32.

Şeful Regiei a subliniat că ceea ce fac şoferii RATB poate fi considerat ‘o subminare a economiei naţionale’, ameninţând că va depune plângere penală dacă aceştia vor declanşa greva şi vor întrerupe lucrul.

Preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB), Mircea Ionescu, a declarat că este dispus să meargă la discuţii cu conducerea Regiei.

Peste 300 de angajaţi ai Regiei Autonome de Transport Bucureşti protestează, vineri, în faţa sediului RATB, din cauza deciziei luate de administraţie de a introduce transportul de noapte fără a fi consultaţi, dar şi a imposibilităţii conducătorilor auto de a ajunge la muncă.
SURSA: Agerpres