Serviciul Audimas de masurare a audientei pentru presa scrisa, apartinand companiei IMAS, si-a incheiat existenta. Din acest an, editorii de presa vor beneficia de Studiul National de Audiente al Presei (SNAP), proiect al carui initiator este Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT). SNAP va fi realizat de doua firme: IMAS si GfK.
Pana la difuzarea rezultatelor SNAP sa ne „aruncam o privire” pe ultimul sondaj de audienta din existenta Audimas-ului. Masurarea a fost efectuata in noiembrie 2001, pe un esantion reprezentativ la nivel national de 2.500 de persoane.
Rezultatele acestui studiu arata ca ziarul Libertatea si-a consolidat pozitia secunda in topul celor mai citite cotidiane centrale. In noiembrie 2001, Libertatea a inregistrat cea mai mare audienta din istoria ziarului: o medie de 620.480 de cititori pe editie. Rata de crestere fata de luna octombrie a fost de 11,3%, fiind cea mai mare rata medie lunara de crestere inregistrata dintre toate cotidianele.
In fruntea topului audientei se afla Adevarul, iar in urma Libertatii se plaseaza Evenimentul zilei la „o distanta” de 102.990 cititori in medie pe editie.
Pe de alta parte, in Bucuresti, Libertatea continua sa fie cel mai citit cotidian cu o medie de 367.810 cititori pe editie, urmat pe locurile doi, trei si patru de Romania libera (152.340 cititori pe editie), Evenimentul zilei (129.490 cititori pe editie) si National (129.480). Aceasta masuratoare confirma popularitatea Libertatii in randul bucurestenilor.