Întrebat de colaborarea cu PMP, având în vedere că acesta a fost lăsat în afara acordului politic încheiat de PNL cu Alianţa USR PLUS pentru a avea candidaţi comuni în alegerile locale din Bucureşti, Ludovic Orban a declarat că PNL continuă colaborarea cu PMP.

„Singurul meu mesaj este că noi continuăm colaborarea cu PMP, că suntem deschişi la colaborarea în Consiliul General al Capitalei, în consiliile locale de sector şi că îi considerăm ca pe nişte parteneri.

Am ajuns la o formulă între PNL şi USR PLUS din multe motive, n-aş vrea acuma să le menţionez, dar din punctul meu de vedere ei au fost partenerii noştri, sunt partenerii noştri la guvernare, ne bizuim pe susţinerea lor în Parlament şi vom colabora în toate consiliile judeţene, consiliile locale, pentru a forma majorităţi şi pentru a asigura o bună guvernare locală”, a spus Ludovic  Orban, la B1 TV.

Singurul adversar politic este PSD

Ludovic Orban a mai declarat că liberalii nu i-au atacat pe parteneri și că ar fi de dorit ca aceștia să înțeleagă faptul că singurul adversar politic este Partidul Social Democrat.

„Am încredere că partenerii vor înţelege că pentru succesul comun nu trebuie să ne rămână decât un singur adversar politic, care este PSD şi am convingerea că, în condiţiile în care va fi o campanie… nu trebuie să fie strălucitoare, o campanie de bun simţ în care să ne prezentăm soluţiile, avem şanse mari să câştigăm toate poziţiile”, a mai afirmat premierul Orban.

PMP are candidați proprii la alegerile locale

După ce PNL și USR PLUS au decis să nu coopteze și PMP în Alianța Dreptei de la Primăria Capitalei, oamenii lui Traian Băsescu au trecut la contraatac. Au candidați separați la sectoare, iar actualul europarlamentar, Traian Băsescu, urmează să decidă dacă intră în luptă pentru primăria generală.

Sectorul 1- Ioana Constantin

Sectorul 2 – Cătălin Militaru

Sectorul 3 – Mihai Neamţu

Sectorul 4 – Ştefănel Dan Marin

Sectorul 5 – Lucian iliescu

Sectorul 6 – Ştefan Florescu

Aceștia sunt cei șase candidați ai PMP la sectoare. Prin eventuala candidatură a lui Băsescu, PMP va rupe din voturile lui Nicuşor Dan. Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat că dreapta pro-europeană s-a reunit într-un proiect comun pentru Bucureşti: PNL, USR şi PLUS vor susţine candidaţi comuni în Capitală cu scopul ca ”bătaia de joc la adresa bucureştenilor să ia sfârşit”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea