PNL propune, printr-un proiect de lege,  scutirea de impozit timp de doi ani pentru absolvenții care se angajează pentru prima data, în baza unui contract individual de muncă.

De asemenea, angajatorii ar urma să fie scutiți de la plata cheltuielilor cu salariile acestora, pe o perioadă de doi ani.

Măsura este prevăzută să fie aplicată începând cu 1 ianuarie 2020, anunță Profit.ro.

”Principalele provocări la care trebuie să răspundă atât economia României, cât și economia europeană sunt reprezentate de șomajul extrem de ridicat în rândul tinerilor, concomitent cu agravarea deficitului de forță de muncă în sectorul privat. Din păcate, autoritățile guvernamentale consideră că este mai la îndemână și mai puțin costisitoare soluția ”importului” de forță de muncă din spațiul extra-comunitar, deși sute de mii de tineri absolvenți nu au un loc de muncă și nici nu se pot integra pe piața muncii din cauza lipsei totale de experiență în câmpul muncii”, consideră inițiatorul proiectului, deputatul PNL Florin Roman.

Pentru rezolvarea acestei probleme, deputatul propune instituirea programului ”Primul loc de muncă pentru tinerii absolvenți”,  adresat absolvenților din învățământul de stat, particular sau confesional acreditat sau autorizat din România care nu au mai avut niciodată un loc de muncă, în baza unui contract individual de muncă.