Centrul pentru Analiza si Dezvoltare Institutionala (CADI-Eleutheria) anunta lansarea editiei 2008 a Indexului International al Drepturilor de Proprietate (IPRI), care dezvaluie, in cele 115 tari evaluate, corelatia dintre bunastarea economica a indivizilor si siguranta drepturilor lor de proprietate fizica si intelectuala.

La diseminarea acestui raport participa in acest an 41 de organizatii de pe sase continente ale lumii aflate in parteneriat cu Alianta pentru Drepturile de Proprietate (Property Rights Alliance – PRA) din Washington, DC si programul de Fellowship “Hernando de Soto”. In Romania, CADI-Eleutheria este partenerul PRA in acest proiect.

In ceea ce priveste Romania, scorul obtinut pentru protectia drepturilor de proprietate a crescut de la 3,5 in 2007 la 5 in acest an, clasandu-se, astfel, pe locul 62 alaturi de Mauritania, El-Salvador, China, Brazilia, Bahrain, Mexic si Filipine.

Prin publicarea raportului IPRI, Property Rights Alliance şi partenerii sai internationali spera sa deschida calea spre initierea de viitoare cercetari care să identifice esecurile si succesele tarilor in elaborarea de politici orientate pentru respectarea drepturilor de proprietate fizica şi intelectuala.

Data: 27 februarie 2008

Sursa: Centrul pentru Analiză şi Dezvoltare Instituţională