"Vom fi foarte încântaţi să continuăm discuţiile cu autorităţile din România, pentru a ajuta la stabilizarea cadrului macroeconomic, care a fost restaurat cu mare eficienţă. Ştiu că nu a fost uşor, dar ar fi păcat să nu-l consolidaţi, să nu păstraţi acest cadru macroeconomic şi să culegeţi beneficiile acestuia pentru a consolida creşterea, a crea locuri de muncă şi să vă asiguraţi că tot poporul român beneficiază de aceste eforturi pe care a trebui să le facă. Noi nu impunem niciun fel de reţetă sau tratament, nu facem decât să negociem, vorbim cu autorităţile, respectăm opiniile pe care le au. Noi mergem apoi, cu opiniile dumneavoastră, în faţa comunităţii internaţionale, care îşi ajută membrii atunci când aceştia au nevoie", a spus Lagarde.

Aceasta a spus că FMI a avut şi are un parteneriat de durată cu România şi a fost benefic din punct de vedere fiscal pentru că a generat stabilitatea economică necesară pentru a atrage investiţii, pentru a restaura încrederea în fundamentele economice ale ţării.

"De asemenea, pot să spun că este vocaţia FMI să i se ceară ajutorul când o ţară se confruntă cu o situaţie dificilă sau are nevoie de profesionalismul şi disciplina cu care suntem noi, de obicei, asociaţi", a explicat oficialul FMI.

Christine Lagarde, vizitează România în perioada 15-16 iulie, aceasta urmând să fie prima sa vizită la Bucureşti după numirea în funcţia de director al FMI, în luna iulie 2011.
Sursa: Agerpres