Codul Penal și Codul de Procedură Penală au fost iar atacate la CCR de către Klaus Iohannis. Președintele a depus o sesizare de neconstituționalitate asupra legii pentru modificarea codurilor penale.

Potrivit președintelui Iohannis, modificările aduse codurilor penale nu sunt conforme cu legea în vigoare. Klaus Iohannis spune că atunci când au fost făcute modificările în comisia specială condusă de Florin Iordache, nu s-a ținut cont de deciziile anterioare ale CCR privind schimbările Codurilor penale.

„Spun foarte clar: proiectele care vor fi înaintate preşedintelui sunt numai articolele declarate constituţionale, astfel încât cei care doresc să tergiverseze, fie că discutăm de reprezentanţii Opoziţiei, fie că discutăm chiar de preşedinte, o eventuală sesizare la Curtea Constituţională va fi respinsă de pe scaun, cum se spune”, a afirmat la acel moment Iordache, după şedinţa comisiei speciale.

Simina Tănăsescu, fost consilier prezidențial, a fost propusă recent de președintele Klaus Iohannis pentru postul vacant de judecător la CCR