Preşedintele Klaus Iohannis transmite felicitări omologului său american, Joe Biden, şi vicepreşedintelui Kamala Harris. Postarea sa a continuat cu un mesaj în privința dezvoltării Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

„Felicitări președintelui Joe Biden și vicepreședintelui Kamala Harris”, a transmis Klaus Iohannis.

„Sunt convins că împreună vom continua să dezvoltăm şi să aprofundăm Parteneriatul Strategic în beneficiul popoarelor noastre şi să lucrăm în adevăratul spirit al valorilor transatlantice”, a mai scris Klaus Iohannis, miercuri, pe Twitter.

Ceremonie deosebită de depunere a jurământului

Joe Biden şi Kamala Harris au depus miercuri jurământul în funcţia de preşedinte, respectiv vicepreşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Ceremonia a fost una fără precedent, fiind marcată de pandemie şi de asaltul asupra Capitoliului de pe 6 ianuarie, de către susţinători ai lui Donald Trump. Acesta din urmă nu a dorit să fie prezent la eveniment.

Democraţia a învins, a declarat miercuri, cel de-al 46-lea preşedinte al SUA, Joe Biden. Acesta a lansat un apel la unitate în discursul său inaugural, rostit imediat după încheierea ceremoniei de învestitură, desfăşurată la Capitoliul din Washington.

”În această clipă, prieteni, democraţia a învins. Astăzi sărbătorim victoria nu a unui om, ci a unei cauze, cauza democraţiei”, a spus Biden.

”Aceasta este ziua Americii. Aceasta este ziua democraţiei. O zi a istoriei şi a speranţei, a reînnoirii şi hotărârii”, a insistat Biden, care a salutat “oamenii buni” din ţară. “Am ajuns până aici. Mai avem mult de mers”, a lansat el. Biden a notat că ţara trece prin vremuri “dificile”, făcând referire la pandemia de coronavirus şi la criza economică, scrie dpa.

Joe Biden a pledat pentru „un nou început”

Joe Biden a pledat pentru unitate în discursul său de după depunerea jurământului. Acesta le-a cerut oamenilor să aibă “un nou început” şi să nu lase politica să fie un “foc dezlănţuit” care provoacă divizare.

“Trebuie să punem capăt acestui război care aruncă roşul împotriva albastrului, ruralul împotriva urbanului, conservatorul împotriva liberalului. Putem face acest lucru! Dacă ne deschidem sufletele în loc să ne împietrim inimile”, a adăugat el.

“Întregul meu suflet este în asta – să aduc America împreună, să unesc poporul nostru, să unesc naţiunea noastră şi îi cer fiecărui american să mi se alăture în această cauză”, a declarat Biden în cadrul discursului său.