"Aceste atribuţii s-au delegat lunar, încă de la debutul campaniei electorale. Acest lucru se întâmpla chiar şi în momentul în care primarul era în concediu de odihnă. Domnul primar a fost în concediu fără plată pe durata campaniei şi Astrid Fodor a avut delegate atribuţiile lui. Acest lucru este prevăzut de articolul 70 din legea 215/2001", au declarat reprezentanţi ai Primăriei Sibiu.

Potrivit acestora, Astrid Fodor are delegate atribuţiile până la sfârşitul lunii noiembrie. Este posibil ca delegarea să se prelungească şi pe parcursul lunii decembrie sau este posibil să se întrunească Consiliul Local Sibiu, care să aleagă un primar interimar.

"Consiliul Local alege, potrivit legii, un primar interimar, prin vot secret. Primarul interimar se alege dintre cei doi viceprimari", au declarat sursele citate.

"Totdeauna va fi primar cel ales de sibieni. Sau cea aleasă de sibieni. Am acum o colegă și un coleg viceprimari, amândoi sunt foarte buni. Voi susține pe un candidat sau pe o candidată dintre cei doi", declarase Klaus Iohannis înainte de alegeri.

Conform site-ului oficial al oraşului Sibiu, nu mai puţin de 14 consilieri sunt membri ai FDGR, aşadar, cel mai probabil Astrid Fodor va avea susţinere mai mare.