Vicepremierul Kelemen Hunor este de părere că presiunea pe sistemul sanitar din România este din ce în ce mai mare. Totodată, acesta a subliniat faptul că lipsa investițiilor din ultimii 30 de ani a fost cea care a dus la unele improvizații, care nu au mai putut face față valului de pacienți.

El a mai adăugat că este nevoie de investiții masive în domeniul Sănătății, iar perioada prin care trecem nu este una foarte fericită nici pentru medici, dar nici pentru restul românilor.

„Nu este o perioadă fericită. Trecem cu toții prin aceasstă pandemie. Presiunea este din ce în ce mai mare și de un an de zile cu toții ne chinuim să asigurăm condițiile în sistemul de sănătate cu toate presiunile existente. Da, sunt multe improvizații pentru că investițiile au lipsit 30 de ani. Pe o infrastructură precară nu ai cum să faci minuni în 3 luni. Ne preocupă o investiție masivă în sistemul de sănătate”, a declarat vicepremierul.

Kelemen Hunor, despre tragedia de la Victor Babeș

În ceea ce privește tragedia de luni seară, vicepremierul susține că aceasta „este o chestiune tehnică”, care nu trebuie politizată. El a mai adăugat că s-au purtat o serie de discuții în coaliție și este nevoie e o decizie care să poată fi menținută pe o perioadă de timp.

Kelemen Hunor a mai menționat că în prezent, cea mai mare preocupare o reprezintă salvarea vieților pacienților.

Tragedia de la ATI, o chestiune tehnică. Nu vreau să politizăm o problmeă tehnică. Îmi pare rău. Gestionarea sistemului este o altă problemă. Am avut discuții ieri în coaliție. Ar trebui acțiune mai bine pregătită și dacă există o decizie care nu poate fi pusă în aplicare în 5 ore, să pregătești 5 zile, asta în legătură cu Spitalul Foișor. Preocuparea cea mai importantă este să salvăm vieți”, spune vicepremierul.

Acesta a mai vorbit și despre menținerea lui Vlad Voiculescu în funcția de  ministru al Sănătății. Potrivit vicepremierului, USR își asumă toată responsabilitatea, însă îi recomandă ministrului mai multă ”empatie” în comunicare.

El a mai adăugat că nu se pune problema de noi schimbări, iar în ceea ce privește criticile PNL aduse USR-ului, vicepremierul a preferat să nu le comenteze.

„Responsabilitatea este asumată de colegii din USR. Cu toate că avem cu toții o părere, nu comentăm public mai mult decât este necesar. Sperăm să trecem cu responsabilitate prin acest moment. Nu se pune problema să facem acum schimbări. Când și dacă se face o schimbare va fi anunțată de prim-ministru. Criticile din PNL spre USR, nu comentez. Am încredere în Vlad Voiculescu. Am încredere că este în stare să gestioneze sistemul de Sănătate. În momente critice ar trebui să comunice cu mai multă empatie. Și deciziile trebuie să fie de o rapiditate ieșită din comun”, a mai declarat Kelemen Hunor.