Preşedintele ATOP Suceava, Eugen Şalar, a informat, printr-un comunicat de presă, în trimestrul doi al anului s-au constatat 889 de furturi, ceea ce reprezintă un furt la 147 de minute, aproximativ o treime dintre acestea (257) fiind comise din locuinţe, curţi şi anexe, iar pentru prevenirea acestor infracţiuni se are în vedere reorganizarea şi întărirea sistemului de ordine publică în mediul urban şi rural.

Conform sursei citate, în ceea ce priveşte infracţiunile sesizate contra patrimoniului, s-a constatat o diminuare a acestora cu 96 de fapte, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din care furtul, considerat principal indicator cu impact deosebit în rândul comunităţii, indiferent de statutul social şi prejudiciul creat părţii vătămate, înregistrează o scădere cu 57 de infracţiuni, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016.

Potrivit aceleiaşi surse, un fapt pozitiv îl reprezintă lipsa furturilor de case de bani sau din interiorul acestora, din bănci, oficii poştale, case de schimb valutar şi amanet. Totodată, în cadrul deplasărilor membrilor ATOP în teritoriu, acestora li s-a solicitat, printre altele, reînfiinţarea a două posturi de poliţie, la Dolhasca şi Vicovu de Sus, dar şi înnoirea parcului auto, în special în localităţile de frontieră.

ATOP Suceava recomandă iniţierea de acţiuni preventive de combatere a criminalităţii cu impact stradal, cum ar fi furturile din poşete sau genţi, de şi din auto, tâlhării, scandaluri, agresiuni etc, în zona unităţilor de învăţământ, precum şi creşterea fermităţii şi responsabilizarea factorilor din sfera publică şi privată, pentru asigurarea bunurilor şi valorilor şi protejarea patrimoniului, inclusiv la incendii. Agerpres