Îți ridică imediat mașina

O inovație recentă în acest domeniu este un nou robot de parcare, care poate fi controlat printr-o telecomandă. Acest robot, având forma unei platforme, poate fi plasat sub mașină, mutat, ridicat și repoziționat.

Funcționalitatea sa permite mutarea mașinilor parcate necorespunzător pentru a facilita manevrele celorlalți șoferi.

China ocupă din nou poziția de lider într-o nouă tehnologie, iar în domeniul robotică nu pare să existe o altă țară care să rivalizeze cu aceasta.

masini soferi trafic bucuresti
SURSA FOTO: Dreamstime

Șoferii nu mai au altă opțiune decât să parcheze bine

De asemenea, au capacitatea de a reloca mașinile parcate prost și de a facilita manevrele altora. Acesta este motivul pentru care sunt deja utilizate în parcări, centre comerciale și aeroporturi.

Dar ele sunt folosite și de poliție pentru a-i pedepsi pe șoferii care parchează în mod interzis, ducând mașina la depozite unde proprietarul trebuie să meargă să o ridice și să o ia după ce plătește amenda corespunzătoare.

Roboții sunt, de fapt, niște platforme

Acești „roboți de parcare cu valet” sunt platforme mobile care se pot manevra în diferite direcții sau chiar se pot roti pe propria axă și sunt echipate cu sisteme hidraulice și senzori.

De obicei, acestea sunt operate de un operator sau de un ofițer de poliție. Ei utilizează o telecomandă pentru a lua mașina de unde nu ar trebui să fie și a o parca în locul corect.

Există și alte zone geografice în care tehnologia este deja implementată pentru a maximiza spațiul de parcare. De asemenea, tehnologia rezolvă problema mașinilor parcate în grabă.

Robotul este prezent și în Europa

O astfel de tehnologie întâlnim și în Europa. Aeroportul Charles de Gaulle din Paris are un astfel de robot pe nume Stan.

El ajută cu ridicarea mașinilor și ducerea acestora într-o parcare unde se maximizează spațiul disponibil. Modul de funcționare al acestuia poate fi văzut în clipul de mai jos.