Italia a renunțat la portul măștii în aer liber!

Ministrul italian al Sănătății a transmis recent din 28 iunie, în peninsulă nu va mai fi obligatorie purtarea măştii în aer liber. Totuși, o regiune va rămâne în zona galbenă, deoarece rata de infectare rămâne în continuare ridicată. Este vorba de Valle D’Aosta, din nord-vestul ţării, aflată la graniţa cu Franța și Elveția.

De asemenea, singurii turiști vor intra în carantină sunt cei care vin din Marea Britanie, potrivit informațiilor transmise de stirileprotv.ro

Varianta Delta a devenit în momentul de față dominantă în Marea Britanie

„Veţi vedea în continuare oameni care poartă măști de protecţie în interior și, de asemenea, în aer liber, în locurile aglomerate. Carantina de noapte a fost eliminată. Distanţarea fizică va trebui încă respectată, dar oamenii vor putea călători dintr-o regiune italiană în alta, cum ar fi din Roma până în Florenţa, oraşe aflate în aceeaşi regiune. Cu toate acestea, autorităţile italiene sunt îngrijorate de importul altor tulpini ale coronavirusului, în special varianta Delta a COVID-19, identificată pentru prima dată în India”, a transmis Nina dos Santos, de la CNN Europe.

Amintim că varianta Delta a devenit în momentul de față dominantă în Marea Britanie, fiind identificată în 99% din cazurile noi. Simultan, a ajuns şi în ţara vecină, Irlanda, precum şi în Portugalia, Lisabona fiind una dintre locaţiile unde prezența acestei tulpini este tot mai mare.

„În Lisabona și în regiunea Valea Tajo, varianta Delta a fost indentificată la 60% din cazuri în luna iunie”, a transmis João Paulo Gomes, de la Institutul Național de Sănătate Doctor Ricardo Jorge.

Sursa foto: Pexels.com