Israelul va celebra redeschiderea sectorului cultural

Israelul va marca redeschiderea sectorului său cultural printr-o serie de concerte în oraşul Tel Aviv, conform dpa-international.com

Trebuie menționat că de vineri până duminică, un număr limitat de 500 de persoane pe seară vor putea să se reunească pe stadionul local Bloomfield pentru a asista la aceste concerte. Acestea vor fi nevoite să dețină un „Green Pass” („Paşapoart Verde”).

Certificatul care dovedește vindecarea de coronavirus

Acel certificat dovedeşte că posesorul s-a vindecat după ce a fost infectat cu noul coronavirus sau că a fost vaccinat cu doza de rapel a unui vaccin anti-COVID cu cel puţin o săptămână înainte de evenimentul artistic.

De asemenea, deţinătorii de „Green Pass” pot deja să facă o serie de lucruri ce nu sunt permise israelienilor care nu deţin astfel de documente, inclusiv să meargă la săli de fitness şi la piscine.

Trebuie menționat că Guvernul israelian foloseşte documentele de tip „Green Pass” ca un stimulent pentru a menţine ritmul susţinut al impresionantei campanii de vaccinare din această ţară.

În Israel, cei nevaccinați sunt sub presiunea statului

Alice Froussard a scris o opinie pentru publicația franceză Liberation cu privire la persoanele nevaccinate din Israel. Aceasta notează că statul evreu, care a vaccinat deja 3 milioane de oameni, începe să îi urmărească pe cei reticenți.

Dincolo de permiterea accesului în spaţii ce sunt închise de luni de zile și de partajarea datelor de contact, guvernul ar putea împiedica accesul persoanelor nevaccinate la locurile lor de muncă.

Să fii vaccinat sau să nu fii? În Israel, pare să se creioneze o nouă linie de fractură. Miercuri, Knesset-ul a adoptat o lege controversată care le permite autorităţilor sanitare să transmită datele de contact ale persoanele nevaccinate. Deci, dacă sunteți israelian și nu ați fost vaccinat, numele dvs., numărul de cărţii de identitare, adresa și numărul de telefon vor fi partajate cu municipalitățile, Ministerul Educației și cel al Protecției Sociale. Potrivit textului, valabil trei luni, este vorba doar despre a ajuta la promovarea vaccinării – adică de a facilita ancheta oficialilor primăriei, astfel încât aceștia „să înțeleagă refuzul și să încerce să convingă”. Nimic mai mult, se dau asigurări.

Sursă foto: Dreamstime