Într-un mesaj postat miercuri dimineață pe pagina Twitter a IDF, armată israeliană informează uciderea a doi ofițeri cheie ai Serviciilor de Informații din Hamas. Este vorba despre șeful departamentului de securitate, Hasan Kauji, și adjunctul său, Wail Isu, șeful departamentului de contraspionaj.

Sursa citată precizează că avioanele de luptă și serviciile de securitate au fost de mare ajutor în eliminarea acestor personalități cheie. Totodată, se menționează faptul că informațiile deținute de Israel au fost ”mai bune”.

“Cu ajutorul avioanelor noastre de luptă, precum și a Serviciilor de Securitate, am eliminat personalitățile cheie din serviciile de informații Hamas: Hasan Kauji, șeful departamentului de securitate al serviciilor de informații militare Hamas și adjunctul său Wail Isu, șeful departamentului de contraspionaj. Se pare că informațiile noastre au fost mai bune”, se spune în anunț.

Tensiuni mari în Israel

Situația este tensionată în Israel. Potrivit BBC, după o revoltă a arabilor israelieni s-a intensificat, Guvernul de la Tel Aviv a declarat stare de urgenţă în oraşul Lod, aflat în centrul ţării.

Mai exact, mai multe maşini au fost incendiate şi 12 oameni au fost răniţi în ciocnirile pe care primarul oraşului le-a asemuit unui război civil. Totodată, trebuie menționat și faptul că, tensiunile dintre israelieni și palestinieni s-au intensificat în condițiile în care militanții palestinieni din Gaza au tras sute de rachete în Israel, care a răspuns cu atacuri aeriene asupra enclavei, pe măsură ce tulburările s-au răspândit în orașe, relatează CNN.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a oferit o reacție în acest sens. Mai exact, șeful Executivului s-a adresat națiunii din Tel Aviv, spunând că în prezent țara se află ”în mijlocul unei operațiuni semnificative”.

În ceea ce privește bilanțul total, potrivit  oficialilor din domeniul sănătății, bombardamentele israeliene din Gaza au ucis cel puțin 35 de persoane, inclusiv 12 copii. Aceștia au mai menționat că alte 220 de persoane au fost rănite, începând de marți seara.