”Am venit cu măşti de protecţie şi halate şi eu şi consilierii generali. Ne protejăm de viruşii guvernamentali. Avem peste 1.905 de cazuri de gripă raportate doar la şcolile de stat, dar în continuare pe site-ul instituţiei Guvernului, numărul cazurilor trecute în dreptul Capitalei rămâne 92”, a spus Gabriela Firea, în debutul şedinţei CGMB.

Propun astazi Consiliului General inca un proiect de hotarare pentru imbunatatirea calitatii aerului in Capitala, etapa a doua a programului prin care urmarim eliminarea din traficul bucurestean a masinilor cu grad ridicat de poluare. Prin acest proiect, care se va derula in perioada 2020-2021, vom acorda 5000 de stimulente financiare, in valoare de 9000 de lei fiecare, bucurestenilor care locuiesc in centrul orasului, in schimbul casarii unui autovehicul non euro, euro 1 sau euro 2.

Posted by Gabriela Firea on Wednesday, 29 January 2020

Firea a mai spus că ”nu trebuie să stăm cu mâinile-n sân şi să privatizăm sistemul de sănătate”. Consilierii au şi pancarte pe care scrie, printre altele, ”Viruşii la guvernare”.  În plus, primarul general a precizat că a fost deja pregătit un birou special pentru echipa de control anunţată de ministrul Finanţelor.

”Am pregătit deja un birou cu pâine, sare şi ştergar şi aşteptăm controlul cu care ne ameninţă ministrul Finanţelor”, a mai spus Firea, citată de Digi24.

Ea a anunţat şi un proiect de anvergură pentru bucureşteni: „Propun astăzi Consiliului General încă un proiect de hotărâre pentru îmbunătăţirea calităţii aerului în Capitală, etapa a doua a programului prin care urmărim eliminarea din traficul bucurestean a maşinilor cu grad ridicat de poluare.

Prin acest proiect, care se va derula în perioada 2020-2021, vom acorda 5.000 de stimulente financiare, în valoare de 9.000 de lei fiecare, bucureştenilor care locuiesc în centrul oraşului, în schimbul casării unui autovehicul non euro, euro 1 sau euro 2″.

Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii – EURO 6, non-diesel, electrice sau hibride, alte mijloace alternative de locomoție, noi, non-diesel sau electrice, obiecte electrocasnice cu clasa energetică superioară, potrivit proiectului.

„Ne adresăm cu prioritate persoanelor fizice sau familiilor cu domiciliul stabil în perimetrul ZACA, cum ar fi : Sala Palatului, Piața Romană, Universitate, Unirii, Cotroceni, Piața Victoriei și care dețin în proprietate un singur autoturism intens poluant, înmatriculat și înregistrat la același domiciliu cu cel al proprietarului”, a declarat Gabriela Firea în ședința CGMB.