„După tot circul şi situaţia fără precedent pe care am trăit-o în ultimele luni, şi anume Guvernul propune o lege, Senatul adoptă acea lege cu voturile PSD – ALDE, Camera Deputaţilor, în comisie, adoptă acea lege; cu o oră înainte de vot vine domnul Dragnea şi schimbă total legea cu ceva ce nu a înţeles nimeni, despre ce e vorba, după care tot domnul Dragnea vine şi spune că nu e bună legea şi trebuie ordonanţă de urgenţă, eu vă zic concluzia: în România nu se va face nicio investiţie, nu se va scoate niciun metru cub de gaz, nu vom încasa niciun leu redevenţă, taxe şi vom importa gaze din Rusia. Acesta este finalul, şi concluzia şi rezultatul demersului unui grup de infractori care au putere în România şi care au vrut să folosească această temă a resurselor naturale ale României ca să îşi facă poze cu Trump şi ca să participe la deschideri de ambasade la Ierusalim”, a declarat Ponta.

În opinia liderului Pro România, Legea offshore a suferit modificări în Parlament faţă de proiectul iniţial transmis de Guvern şi aprobat în comisia de specialitate după ce liderul PSD a fost condamnat în instanţă.

„Este vorba despre infractori politico-economici, şi mă refer la grupul din jurul domnului Dragnea care a elaborat proiectul de lege. Ştiţi că proiectul de lege de la Guvern a fost elaborat de o comisie condusă de secretarul general al Guvernului, domnul Busuioc. A ajuns la Senat, a fost votat de toţi senatorii PSD, PNL şi de altfel şi ceilalţi. La Camera Deputaţilor era votat de toţi deputaţii, doar că a apărut un proiect pe care nu l-a înţeles nimeni, în ultimul moment, după ce domnul Dragnea s-a supărat că a fost condamnat. El a zis că, cu gazele, cei de la Exxon o să-l ducă să facă poză cu Trump şi o să-l salveze de dosar. Lucrurile nu merg aşa. După cum aţi văzut, domnul Trump nu poate să-şi ajute apropiaţii, cu atât mai puţin cred că avea o preocupare să-l salveze pe domnul Dragnea”, a afirmat Ponta.

Potrivit fostului premier, capacitatea României de a fi independentă energetic a fost astfel „distrusă”.

„Deci, toată această temă care a fost construită în România, de ani de zile, de mai multe guverne, nu doar de guvernul pe care eu l-am condus, şi anume capacitatea României de a fi independentă energetic şi de a avea investiţii de miliarde, a fost distrusă într-o negociere strict pe persoană fizică, care a eşuat. În situaţia în care suntem azi, cu legea actuală şi cu ordonanţa care urmează să fie dată de guvern ca să repare legea pe care a prezentat-o domnul Dragnea cu o oră înainte de vot – vă garantez că absolut toţi deputaţii care au votat-o nu au avut nici timp să citească ce prevede legea, au votat-o că trebuiau să plece în vacanţă – rezultatul este acesta: nu se face nicio investiţie, nici măcar de un dolar, în Marea Neagră, deşi până acum s-au făcut investiţii de peste 1,5 miliarde de dolari, nu vom încasa nici măcar un leu redevenţe, pentru că redevenţele se încasează când începi să scoţi gaz. Preţul la gaz, după cum bine aţi văzut, a crescut şi creşte în continuare, pentru că există această neîncredere în politica legislativă a statului român, şi, evident, când avem nevoie de gaze, le luăm din Rusia. Nu pot să spun că a fost o conspiraţie (…). Domnul Dragnea nu a câştigat nimic, dacă mă întrebaţi pe nimeni, doar a dat un semnal de neseriozitate a unui stat”, a mai spus Victor Ponta. AGERPRES